Skocz do zawartości

Kadu-kadu

siamer

Rekomendowane odpowiedzi

Mam troszke glupowaty problem :rolleyes: nie wiem jak ustwic zeby powiadamialo mnie o przychodzacej wiadomosci :D Sciagnelem pakiet dziekow do kadu. W menu stawilem jaki ma byc sygnal przychodzacej wiadomosci ale i tak nic nie slysze :( Tam jest opcja "odtwarzacz dzwiekow" co ja mam tam wpisac luc ustawic ?? Nie mam pojecia :P

Kurde nie dziala :( Nie wiem czemu. Zrobilem wszystko tak jak w tym artykule i nie dziala <_< Cos (_napewno_ → na pewno) ORT mam nie tak ustawione ! Karta dzwiekowa chyba jest ok bo xmms dobrze chodzi. Nie mam pojecia juz o co chodzi :( Teraz jeszcze cos kabinowalem i wywala mi blad przy kompilcji ze nie mam liaudio.dylib <_< Nie mam pojecia o co chodzi :angry:

zaczne od poczatku, musisz sciagnac zrodla Kadu najlepiej ta wersje 3.9 oraz modul dzwiekowy do xmms-a, kolejnie rozpakuj te dwa katalogi. Przegraj zawartosc katalogu z modulem do katalogu modules w kadu, nastepnie musisz wyedytowac plik kotry sie chyba .config zwie (zobacz w redame od modulu bo tam jest dokladny opis) i zamieniasz tam jedna literke, teraz juz tylko skompilowac i zainstalowac (jezli masz jakies nie spetnione zaleznosci to musisz je doinstalowac), wlacz Kadu i w konfiguracji w zakladce dźwieki wstaw na samym dole

/usr/bin/aplay

musi dzialac

pzdr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...