krystian22 Napisano Wrzesień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2010 (edytowane) Witam. Po prawie 3 letnim pracowaniu na Ubuntu postanowilem przejsc na Fedore. Pytanie jest bardzo proste mianowicie na Ubuntu wszytko po instalacji dzialalo mi bez problemu(wiem ,ze duzo do tego ma jadro) i ciekawi mnie czy Fedora tez sobie poradzi czy raczej czeka mnie walka o wifi, grafike itd.O ile dostosuje sobie caly system jak chce to odzwyczailem sie od walki o sprzet :] Jak czegos nie dopisalem czy cos dajcie znac. Z Góry dzieki za odpowiedz. no a sprzet to laptop Pb lj75 i5 ,4gb ramu ,ati5650 pelna specyfikacja w byle jakim sklepie internetowym :] Na ubuntu wszystko dzialalo znakomicie i chcialbym by i tak bylo na fedorze. Edytowane Wrzesień 29, 2010 przez krystian22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bunny1985 Napisano Wrzesień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2010 no nie dopisales nie dopisales jaki masz sprzet , i w dwóch miejscach napisales "se" zamiast "sobie" ,czyli nie dopisales "obi" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian22 Napisano Wrzesień 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2010 No to specyfikacje dopisałem wyżej tak swoją drogą bo nie ma co nowy temat dawać dla jednego małego pytania (albo dwóch):] Czy mi się zdaje czy fedora też wychodzi co pół roku?? bo ledwo wyskoczyła 13 a jeszcze w tym roku ma być 14 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2010 To zależy jakiego sterownika używałeś na ubuntu. Musisz wiedzieć, że na fedorze jesteś skazany na otwarty (chociaż to wcale nie musi być minus). Zainstaluj fedorę to się dowiesz. W tym czasie jak czekasz na odpowiedzi dawno miałbyś postawiony i skonfigurowany system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian22 Napisano Wrzesień 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2010 To zalezy jakiego sterownika uzywales na ubuntu. Musisz wiedziec, ze na fedorze jestes skazany na otwarty (chociaz to wcale nie musi byc minus). Zainstaluj fedore to sie dowiesz. W tym czasie jak czekasz na odpowiedzi dawno mialbys postawiony i skonfigurowany system. Niestety nie moge jej w danej chwili(kopia danych itd nie mówiac o innych sprawach ,które zalatwiam) zainstalowac gdyz calego laptopa robie od nowa.Instalowac bede za 2-3 dni .A pytam sie bo chce wiedziec co moze mnie czekac.Jestem na tyle zapracowany ,ze czasem kazda godzina sie liczy :] a wiem jak linuks potrafi "wymeczyc" czlowieka. Co do sterowników to to co ubu znalazl to bylo i tyle nic innego nie doinstalowywalem bo wszystko bylo na chodzie. Moze i zostalbym na ubu gdyz jest bardzo stabilny i sam od siebie nigdy mi nie padl ale nie podoba mi sie kierunek jaki obiera. Konsoli sie nie boje jeszcze pamietam slacka z xfce (:]) wiec to nie jest utrudnienie chodzi raczej o to bym nie musial szukac godzinami odpowiedniego sterownika... Tak wiec jak mozna sie spytac to pytam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi