Maou Napisano Grudzień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 Chcialem aby automatycznie montowal mi sie partycja NTFS na której mam Windowsa i inne duperela. Znalazlem krótki poradnik (tyle, ze pod Ubuntu -- ), lece zgodnie z nim, i pojawia mi sie maly problem. Mianowicie plik /etc/fstab. U mnie wyglada on tak i nie wiem co dalej. # # /etc/fstab # Created by anaconda on Fri Dec 17 16:12:16 2010 # # Accessible filesystems, by reference, are maintained under '/dev/disk' # See man pages fstab(5), findfs(8), mount(8) and/or blkid(8) for more info # UUID=c55f42c2-b787-49b2-a4d2-a928d46ebcc1 / ext4 defaults 1 1 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 Tak wiec mam prosbe jak kontynuowac aby dzialalo lub jak to zrobic inaczej? PS. To mój pierwszy post tak wiec witam wszystkich i przepraszam za glupie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 przeczytaj poradnik http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Obs.C5.82uga_partycji_NTFS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maou Napisano Grudzień 22, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2010 Dzięki. Sprawdzałem na innych stronach z poradami a o tej nie pomyślałem. Sry za kłopot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi