mordzik Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 (edytowane) Witam jestem posiadaczem laptopa Asus N90SV moze najpierw pokaze lspi z systemu debian: root@debian:/home/wojtek# lspci 00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [siS] 671MX 00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [siS] PCI-to-PCI bridge 00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [siS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01) 00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [siS] 5513 [iDE] (rev 01) 00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [siS] USB 1.1 Controller (rev 0f) 00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [siS] USB 1.1 Controller (rev 0f) 00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [siS] USB 2.0 Controller 00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [siS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02) 00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [siS] SATA Controller / IDE mode (rev 03) 00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [siS] PCI-to-PCI bridge 00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [siS] PCI-to-PCI bridge 00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [siS] Azalia Audio Controller 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G96 [GeForce GT 130M] (rev a1) 02:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01) i problem jest taki ze jedyny system jaki sie instaluje u mnie na laptopie to debian i inego nie moge zainstalowac chcailem bardzo sprobowac systemu fedora na komputerze mi dziala bez problemu a na laptopie jak klikam fuknje boot przy live cd obraz jest szary i nic wiecej i sie zawiesza i tak mam z kazdym linuxem. mam nadzieje ze ktos moze wiedziec o co w tym chodzi. Edytowane Styczeń 30, 2011 przez WalDo Baden-Baden? Jeden listing wystarczy, nie trzeba podwójnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ExtK Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 Wojtek, a próbowales opcji "Install system with basic video driver" (plyta dvd)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordzik Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 tak to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Styczeń 30, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 A próbowales uruchomic jadro bez niektórych sterowników? np. NOACPI itd. Jak poszlo na Debianie to i w Fedorze pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordzik Napisano Styczeń 30, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2011 jako zupelny laik powiem tak ^^ a jak to zrobic to w instalatorze noacpi #edit Ogarnolem juz i dziala instalka z noacpi dzieki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi