ippo Napisano Kwiecień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2011 To, ze masz jedna sprawdziles przy pomocy "alternatives" czy tylko tak sadzisz, bo Ty instalowales jedna? Jestes pewien, ze nie masz tez w systemie openjdk, domyslnie wrzucanego w czasie instalacji systemu? Jestem pewien. Nie mam zainstalowanego openjdk. Nie zainstalowal sie domyslnie, nie instalowalem go ja. java -version java version "1.5.0" gij (GNU libgcj) version 4.5.1 20100924 (Red Hat 4.5.1-4) Copyright (C) 2007 Free Software Foundation, Inc. This is free software; see the source for copying conditions. There is NO warranty; not even for MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. Sory ale manual jest niejasny. Trafi sie ktos mniej kumaty jak ja i po ptokach. Jakie? Zazwyczaj w szczególach bledu jest tez opis co nalezy wykonac, zeby naprawic/uzupelnic polityki SElinux. Wrzucilem spod roota w terminal to co chcial i nie drze sie juz jak odpalam firefoksa. Ale wtyczka wciaz nie dziala. Edyta: Sprawdzilem na Mincie - moje aplikacje dzialaja tam na openjdk wiec zainstaluje na Fedorze openjdk, skoro musze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Kwiecień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2011 Przecież zainstalowałem jedną javę ze strony suna/oracle i jedną mam w systemie A starałeś się zrozumieć? Na wiki wyraźnie pisze, że JEŻELI posiadasz WIĘCEJ NIŻ JEDNĄ wersję Javy to możesz między nimi wybierać, przełączać. JEŻELI posiadasz TYLKO JEDNĄ to nie masz tej możliwości... Firefox nie widzi wtyczki. Chyba niedokładnie czytałeś. FirefoxPosłużymy się prostym generatorem polecenia (jest też tu: oracle-java.sh) curl -O http://borzole.googlecode.com/hg/bin/oracle-java.sh chmod +x oracle-java.sh ./oracle-java.sh Jeśli wszystko wygląda w porządku to możemy "tchnąć w nie życie" su -c'./oracle-java.sh | sh' Należy również nadać Firefox'owi odpowiedni kontekst w SELinux chcon -t execmem_exec_t '/usr/lib/nspluginwrapper/plugin-config' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2011 Wszystkim nie dogodzisz. Jak Cię porada rozczarowała, to dopisz rozdział. Oczywiście, że OpenJDK nie musi być domyślnie w systemie, ale chyba nawet instalując OpenOffice dostajemy ją w zależnościach. Zresztą to nie Ubuntu, dzielimy się doświadczeniami na wiki, a nie robimy za support dla migrujących z windy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ippo Napisano Kwiecień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2011 Kolego, sam nie przeczytałeś, co ja napisałem. Udzielasz rad a nie wiesz, na czym polega problem. Napisałem wyraźnie, że manual wprowadza w błąd. Napisałem wyraźnie, że nie chcę automatycznych skryptów. Napisałem wyraźnie, że zainstaluję openjdk. Jak nie masz nic sensownego do napisania, to po prostu nie pisz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ippo Napisano Kwiecień 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2011 Wszystkim nie dogodzisz. Jak Cię porada rozczarowała, to dopisz rozdział. Oczywiście, że OpenJDK nie musi być domyślnie w systemie, ale chyba nawet instalując OpenOffice dostajemy ją w zależnościach. Zresztą to nie Ubuntu, dzielimy się doświadczeniami na wiki, a nie robimy za support dla migrujących z windy. A czy każdy instaluje Openoffice? Z resztą - dzięki. Chciałem sprawdzić, co słychać w Fedorze i wiem wszystko Narka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi