Jump to content

Pomóż Poli - 1% :)

Amos
 Share

Recommended Posts

Pola1.jpg

Polę poznałem w zeszłym roku. To rezolutna, radosna czterolatka na pozór niczym nie różniąca się od innych dzieci. Jednak od środka niszczy ją powoli choroba.

To syndrom Niemanna-Picka typu C - choroba genetyczna atakująca mózg. Powoduje ona obumieranie tkanki mózgowej i zamieranie czynności życiowych.

Pola jest w dobrym stanie jak na razie, ale pojawiają się już trudności z mową i chodzeniem, a nawet ataki katalepsji (gwałtownego zesztywnienia mięśni całego ciała).

Jedynym ratunkiem jest lekarstwo o nazwie Zavesca (miglustat), ale jego cena przyprawia o zawrót głowy - 50 tys. zł za miesięczną kurację, a o refundacji nie ma co marzyć.

Dlatego proszę drogich pracujących użytkowników forum w imieniu rodziców Poli, abyście wypełniając PITy za 2010 rok przekazali 1% podatku dla Poli, na jej leczenie i rehabilitację.

W rubryce nazwa OPP wpiszcie: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"

W rubryce numer KRS: 0000037904

W rubryce informacje uzupełniające: DLA POLI WĘGIEL

W pozycji "wyrażam zgodę" wstawcie: x

Aha, Polę i jej rodziców poznałem, gdyż jest ona pod opieką hospicjum dla dzieci, którego jestem wolontariuszem. Montowałem w ich ogrodzie wielką trampolinę dla Poli.

Jakby ktoś chciał dodatkowo wpłacić jakąś kwotę dla Poli, to numer konta i inne informacje są na tej stronie:

http://www.dzieciom.pl/10377