lysyr Napisano Luty 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2011 Witam, mam pytanie czy jest możliwość stworzenia obrazu Windows 7 tak żeby można go było instalować poprzez siec z innego komputera? Taki serwer chodziłby na fedorze. Jeżeli tak, to prosiłbym o jakieś wskazówki. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Luty 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2011 Wg licencji windowsa nie mozesz w zaden sposob ingerowac w plyte instalacyjna z windowsami. Wiec zgodnie z prawem nie masz takiej mozliwosci uzywajac plyty. Chyba ze masz licencje korporacyjna wtedy to inna gadka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Luty 7, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Jasne. A będzie możliwość zrobienia takiego serwera z np fedora live? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Z fedorą możesz zrobić wszystko, bo to otwarty system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Luty 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 też zastanawiałem się właśnie nad taką opcją. Chciałem sobie zrobić serwer z którego można by odpalić jakieś distra (live)linuxa, instalki dystrubycji, narzędzia live nielinuksowe, a nawet i instalkę z windą. Licencja teoretycznie zabrania (chociaż nie czytałem, więc polegam na wiedzy esaila), ale jak np zainstalować jakąś windę (na którą mam licencję) na sprzęcie który nie ma cd/dvd z różnych powodów? nie rozprowadzam nigdzie, skasuję wszystko po ukończeniu instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Luty 27, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 Dołączam się do pytania, mogłby ktoś zrobić jakis poradnik odnosnie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Luty 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2011 jak znajdę trochę czasu na eksperymenty to może się tym zajmę. Kiedyś próbowałem samego linuxa zrobić na PXE, ale i to mi nie chciało działać .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi