notabene de facto Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Witam wszystkich Mam następujący problem i proszę o pomoc. Jestem użytkownikiem Fedory 14 i środowiska graficznego KDE 4.6 Gdy uruchamiam komputer i mam panel logowanie nie mogę nic wpisać klawiatura jest nie aktywna . Jedynym sposobem na zalogowanie do systemu jest przełączenie się w tryb konsoli, zalogowanie do niej i następnie uruchomienie z palca środowiska X Teraz uruchamiam system w poziomie 3, nastepnie przełączam się na poziom 5, ale to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę . Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Zależy od menedżera logowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notabene de facto Napisano Luty 7, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Standard dla KDE czyli KDM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notabene de facto Napisano Luty 7, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 Edycja pliku /etc/sysconfig/keyboard dała pozytywny rezultat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Luty 7, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2011 A co konkretnie zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notabene de facto Napisano Luty 8, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2011 Nic wielkiego nie zrobilem, ale jak na razie sie sprawdza. Ponowne przywrócenie wartosci do tych przed zmiana powoduje ten sam negatywny efekt... KEYTABLE="us" # zamienilem z pl2 na us MODEL="pc105+inet" # dodalem wpis pc105+inet (bylo pusto) LAYOUT="us # zamienilem z pl2 na us Logowanie w KDM dziala poprawnie, mam polskie znaki w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi