Mikołaj Napisano Marzec 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2011 Zainstalowałem fedorkę 64 bitową z livecd, wszystko ładnie śmiga za wyjątkiem tego, że nie mam pojęcia jak spolszczyć thunderbirda i firefoxa .... Nie znalazłem żadnych dodatkow na stronie mozilli. właśnie znalazłem ciekawy folder "/usr/lib64/firefox-3.6/langpacks/langpack-pl\@firefox.mozilla.org/", może z tym się da coś zrobić, tylko jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Marzec 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2011 Thunderbird i FF powinny byc z automatu spolszczone. Mi to nie wyszlo tylko gdy przenosilem ustawienia z dystrybucji CentOS do Ubuntu. Zatem jesli masz czysty config to powinno byc spolszczone. By przeniesc na testy config mozesz zrobic mv ~/.thunderbird ~/.thunderbird_bak oraz mv ~/.mozilla ~/.mozilla_bak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Marzec 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2011 tylko wcześniej miałem fedorkę 32 bit i wszystko było ok, w sensie po polsku. Spróbuję z przeniesieniem konfigów, zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew Napisano Marzec 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2011 Niedawno przeżyłem to samo. Użyj system-config-language. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Marzec 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2011 Sprawdź jaki masz język ustawiony na ekranie logowania w gdm. Ostatnio instalowałem F14 z Live CD i dopiero zmiana języka w gdm na polski przyniosła oczekiwany efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano Marzec 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2011 andrew, to było to czego mi było trzeba (system-config-language), nie zmieniałem tam nic, uznałem, że jak w KDE pozmieniałem to powinno być już wszędzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi