Gość Jurij Napisano Kwiecień 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2011 Witam, pobrałem obraz fedory, z strony gnome 3. Przygotowałem pendrive'a, ale po utworzeniu na nim obrazu występuje komunikat: No DEFAULT or UI configuration directive found! boot: _ Próbowałem utworzyć live usb, za pomocą Fedora LiveUSB Creator oraz unetbootin. Przy każdym taki sam komunikat. Obraz jest dobry, LiveCD działa bez zarzutów, LiveUSB jest mi potrzebny do sprawdzenia jak radzi sobie środowisko na moim netbook'u (brak napędu optycznego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Kwiecień 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2011 Spróbuj betę F15 ze strony projektu - link, obraz ma inną wielkość i prawdopodobnie zawarta jest na nim trochę wcześniejsza wersja Gnome 3, ale działa stabilnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Kwiecień 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2011 Ew uruchom LiveUSBCreatora tak: liveusb-creator --reset-mbr I zobacz czy pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saek Binko Napisano Kwiecień 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2011 (edytowane) Jest jeszcze sposób troche "na okolo". Jesli masz gdzies dostep do Windowsa, mozesz nagrac obraz za pomoca LiLi. Bardzo przyjemny i prosty program, wspiera duza ilosc dystrybucji. Co prawda FC15 jeszcze nie ma na liscie "Supported", mi sie niektóre bety udawalo uruchomic poprzez ten program. Edytowane Kwiecień 27, 2011 przez WalDo Nie ma FC, jest tylko F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::DAN::.. Napisano Kwiecień 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2011 ja pobrałem obraz bety LiveCD i użyłem LiveUSB-creator. Wszystko działa... dodam, że liveusb zrobiłem na telefonie i tak to zainstalowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi