Rysio Napisano Maj 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2011 Przyzwyczaiłem się do prostego sniffera "tethereal" - dawniej byłą to częśc pakietu wireshark. Obecnie po zainstalowaniu wireshark pod F-14 brak takiego polecenia, wie ktoś moze gdzie takiego szukać - czy może już takowego poprostu nie ma ? Wiem w zamian jest np.tcpdump ale tak mi się w terminalu odruchowo wpisuje ten tethereal..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Maj 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2011 Etheral został przemianowany na Wiresharka, a tethereal na tsharka. Zawsze sobie możesz zrobić alias na tą nazwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Maj 26, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2011 [sOLVED] Dzieki wielkie - mam nadzieje ze dam rade zapamietac te zmiane. Nawet bardziej przyjazna w sumie.Ale jak mnie skleroza napadnie to faktycznie dowiazanie bedzie jak znalazl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi