RafaelTheBlack Napisano Maj 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2011 Witam Właśnie przesiadam się ponownie (ostatnio używałem Fedory 6) z systemu który ostatnio zrezygnował z Gnoma, nie będę wymieniał nazwy bo szkoda słów. Mam wielką prośbę dla osób doświadczonych w nowych wydaniach Fedory, o odpowiedź na pytanie czy F15 x86_64 będzie działała płynnie pod Gnomem 3. Nie chciałem zmieniać środowiska na żadne "Unity", zmiana na xFce w wspomnianym poprzednio systemie mnie również nie usatysfakcjonowała dlatego zależy mi na Gnomie. Mój system to: Laptop Acer Aspire 1520: Procesor AMD Athlon64, 3400+ (2200MHz) Pamięć RAM DDR1, 333MHz, 512MB Dysk twardy 4800RPM, Samsung 40GB Grafika GForce FX 5700 64MB własnej pamięci Widziałem wymagania sprzętowe tej wersji fedory, ale chodzi mi o opinie kogoś kto na podobnym sprzęcie tego systemu używa lud potrafi stwierdzić czy warto w ogóle instalować. Komputera używam do internetu, edytora tekstu, słuchania muzyki i oglądania filmów w niewygórowanej rozdzielczości. POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Maj 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2011 Mam podobny sprzęt, tyle że stacjonarny z 1 GB RAM i GForce 6200. W porównaniu z 2-ką, Gnome 3 z otwartymi sterownikami działa wolniej i mam wrażenie że system jest przez to "cięższy", choć zużycie pamięci RAM nie jest duże. Coś mi się widzi, że to wina nautilusa, który jakby bardziej obciążał dysk, a i pewne samo środowisko nie jest jeszcze zoptymalizowane i z czasem będzie lepiej działać. Co do samego komfortu użytkowania, to się nie wypowiadam, bo nowy Gnome troszkę mnie drażni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dither Napisano Maj 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2011 Na pewno nie bierz wersji x86_64 tylko 32bitową ze względu na RAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi