mordimer Napisano Maj 31, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2011 Witam, po zainstalowaniu długo oczekiwanej F15 pierwsze uruchomienie okazało się katastrofalnie dłuuuuugie. Myślałem, że to tylko ten raz ale jednak nie. U mnie system uruchamia się ok 5 minut a zatrzymuje się na Device Managaer. U kolegi natomiast idzie jak burza Może ktoś podpowiedzieć co to może być ?? Katra graficzna ATI Radeon HD3xxx - tak myślę, że może to jest to ?? pzdr ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Maj 31, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2011 Hmm - przydalaby sie na forum taka podreczna lista logów, które TRZEBA wklejac do tematu. Tutaj: /var/log/messages /var/log/boot.log Potem mozesz skonfigurowac Bootchart i on na obrazku ladnie pokaze co i jak. Btw. Aktualka czy Czysta instalacja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordimer Napisano Czerwiec 1, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 (edytowane) Edytowane Czerwiec 2, 2011 przez Sorror code -> codebox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Czerwiec 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2011 Jesli mówisz, ze Device Manager to pewnie udev lapie zwieche, a to dosyc czesto. Co gorsze powodów moze byc wiele. Zacznij od odlaczenia wszystkich urzadzen podlaczonych do komputera (glównie usb) przed uruchomieniem. Pózniej wszystkich urzadzen i portów w biosie (lan, wlan, firewire itp.). Mozesz jakos przekazac timeout przez parametry jadra, ale teraz nie pamietam nazwy opcji, poszukaj. Na razie slabo orientuje sie w systemd to niewiele pomoge, ale to jest bug, wiec nalezaloby zglosic, a wczesniej przeszukac google np. http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=262305 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi