Skocz do zawartości

Dziwne Zachowanie Drukarki

myping

Rekomendowane odpowiedzi

Grunt to cierpliwość.

Powiedziałbym, że zgłaszanie błędów i cierpliwość. Tym razem trafił się bug, który dotykał większości właścicieli tych drukarek, ale jak się trafi nietypowy błąd to sama cierpliwość może nie wystarczyć.

Mi też pomogły stery ze strony Brothera mimo tego, że mam system 64-bit (co oczywiście nie stanowi niby problemu). Zazwyczaj ufam programom pobieranych z repo, ale w tym przypadku nawet po ostatniej aktualizacji nic się nie zmieniło. Drukarka to Brother HL-2140.

Jestem starszym czlowiekiem. Pracowalem na xp. Postanowilem przejsc na wolne oprogramowanie. Zainstalowalem fedore 15 i za nic w swiecie nie moge zainstalowac drukarki brother dcp 135c. Sterowniki sa zainstalowane gdyz w w drukowanie ja widzi tylko wszystko wysyla gdzies na berdyczów. Strone testowa wydrukowala. Ani skaner nie dziala? Czy jest ktos na tym forum, co taka drukarke instalowal w fedorze? Moze zechcialby podac swoje namiary np gg czy skype i z nim moze ja w koncu odpale?

Edytowane przez WalDo
Dołączenie zduplikowanego tematu

Jestem starszym człowiekiem. Pracowałem na xp. Postanowiłem przejśc na wolne oprogramowanie. Zainstalowałem fedorę 15 i za nic w świecie nie mogę zainstalowac drukarki brother dcp 135c. Sterowniki są zainstalowane gdyz w w drukowanie ja widzi tylko wszystko wysyła gdzieś na berdyczów. Strone testową wydrukowała. Ani skaner nie działa? Czy jest ktoś na tym forum, co taka drukarke instalował w fedorze? Może zechciałby podac swoje namiary np gg czy skype i z nim może ja w końcu odpalę?

Masz tu link na strone Brother:

http://welcome.solutions.brother.com/BSC/public/eu/pl/pl/model_top/colormfc/dcp135c_eu_as.html?reg=eu&c=pl〈=pl∏=dcp135c_eu_as

Tu masz sterowniki do Twojej drukarki. Pozdrawiam