BelHeI Napisano Czerwiec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 Witam, musialem przeinstalowac windows'a, co oczywiscie wywalilo mi GRUB2 z fedory. Chcialbym teraz odbudowac GRUB2 na liveCD Fedory 15, lecz nie znalazlem instrukcji, ktora nakierowalaby mnie na odbudowe w organizacji partycji LVM. Prosze o pomoc. Pozdrawia, Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 Naprawde GRUB2? Jesli standardowy, fedorowy GRUB 0.97, to tutaj → http://wiki.fedora.pl/wiki/GRUB#GRUB_-_jak_odzyska.C4.87.3F Jesli GRUB2, to nie wiem, ale powinno byc podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BelHeI Napisano Czerwiec 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 O ile w F15 nie ma nowszego GRUB'a, to może faktycznie jest ten GRUB 0.97. Sorka, za pomyłkę. Czytałem już tą instrukcję, i gdy wpisałem: linux rescue To wyskoczył komunikat, że takiego polecenia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 Naprawdę GRUB2? Jeśli standardowy, fedorowy GRUB 0.97, to tutaj → http://wiki.fedora.p...dzyska.C4.87.3F Jeśli GRUB2, to nie wiem, ale powinno być podobnie. Grub 2 będzie w F16, ale jest rozwiązanie Boot Fedora 15 Using UEFI and GRUB2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BelHeI Napisano Czerwiec 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 A więc co mam zrobić, skoro nie mam konsoli odzyskiwania? Albo mi się tylko tak wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Czerwiec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 (edytowane) To wyskoczyl komunikat, ze takiego polecenia nie ma.Trzeba to bedzie zmienic skoro wyszlo przy okazji. W tryb rescue wchodzimy z plyty instalacyjnej (DVD lub maly, ok.300MB obraz netinst - nie LiveCD) wybieramy 3., jesli dobrze pamietam opcje od góry i dalej tak jak w podanym linku. [EDIT] Eee.... trzeba czytac. W linku jest OK. Po pojawieniu sie menu wybieramy opcje "Rescue installed system". Jesli takiej opcji nie widzimy, to wciskamy klawisz <Esc> i po pojawieniu sie na ekranie zachetyJeszcze raz podkreslam: plyta instalacyjna a nie LiveCD. Edytowane Czerwiec 17, 2011 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BelHeI Napisano Czerwiec 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2011 Proszę wybaczyć moje przeoczenie, już wszystko działa jak należy Oczywiście, błąd był w tym, że szukałem konsoli odzyskiwania w LiveCD. Pozdrawia, Maciek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi