chualare Napisano Czerwiec 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2011 Google Chrome przy każdym starcie pyta się, czy ma być domyślną przeglądarką i mimo, że wybieram, żeby stał się domyślną przeglądarką, to tak się nie dzieje. Gdzie w Fedorze 15 (GNOME 3) mogę znaleźć znane z GNOME 2 "Preferowane programy"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Czerwiec 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2011 Ustawienia systemu > Informacje o systemie > Domyślne programy. Ale Chrome tam nie znajdziesz, jeśli nie dostarcza odpowiedniego pliku .desktop. Nie mam o tym żadnej wiedzy, ale pewnie tak jest tylko w najnowszych, developerskich buildach czy betach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chualare Napisano Czerwiec 21, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2011 Google Chrome tam mam ustawione, a mimo to w menu Google Chrome ciągle jest napisane: "Aplikacja Google Chrome nie jest domyślną przeglądarką." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 21, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2011 Google Chrome tam mam ustawione, a mimo to w menu Google Chrome ciagle jest napisane: "Aplikacja Google Chrome nie jest domyslna przegladarka." Ustaw tez w preferencjach Chrome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saek Binko Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 Też miałem ten problem... w ustawieniach systemu miałem do wyboru Chrome. I wszystko inne (np. thunderbird do poczty, coś tam do muzyki). Wszystko po ponownym uruchomieniu powracało do "domyślnych" ustawień i kicha. A poza tym, nawet jak w ustawieniach systemowych zmieniłem na Chrome, to przy włączaniu tej przeglądarki, pokazywało się pytanie o domyślną przeglądarkę.. Poszedłem na łatwiznę i teraz siedzę na KDE i takich problemów nie ma. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 (edytowane) Tez mialem ten problem... w ustawieniach systemu mialem do wyboru Chrome. I wszystko inne (np. thunderbird do poczty, cos tam do muzyki). Wszystko po ponownym uruchomieniu powracalo do "domyslnych" ustawien i kicha. A poza tym, nawet jak w ustawieniach systemowych zmienilem na Chrome, to przy wlaczaniu tej przegladarki, pokazywalo sie pytanie o domyslna przegladarke.. Poszedlem na latwizne i teraz siedze na KDE i takich problemów nie ma. Pzdr. W FF (czy innej przegladarce, której nie chcesz miec jako glówna) odhaczasz opcje check defaul browser, a najlepiej gdy dana przegladarka pyta - zaznaczasz 'nie' i nastepnie 'nie ponawiaj pytania'. Edytowane Czerwiec 22, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saek Binko Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 W FF (czy innej przeglądarce, której nie chcesz mieć jako główną) odhaczasz opcję check defaul browser, a najlepiej gdy dana przeglądarka pyta - zaznaczasz 'nie' i następnie 'nie ponawiaj pytania'. Ok. Ale co z klientem pocztowym? A co z domyślną aplikacją do odtwarzania muzyki, filmów? Zmiana we właściwościach pliku w Nautilusie nie bardzo chce współgrać z globalnymi ustawieniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Czerwiec 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2011 (edytowane) @ Saek Binko W Nautilusie nie grzebalem. Ustawialem wszystko przez default appl. w system info i dziala bez problemów, powiem szczerze, ze troche te posty mnie zdziwily. (F15 64-bit, ang plus polska klawiatura.) Edytowane Czerwiec 22, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi