Zawisza Napisano Czerwiec 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2011 Kiedy próbuję odpalić najnowszą wersję programu dostaję informację że bash-4.2$ ./atanua (atanua:13750): Gtk-WARNING **: Nie można odnaleźć modułu obsługującego motyw w module_path: "oxygen-gtk", (atanua:13750): Gtk-WARNING **: Nie można odnaleźć modułu obsługującego motyw w module_path: "oxygen-gtk", Gdk-ERROR **: The program 'atanua' received an X Window System error. This probably reflects a bug in the program. The error was 'BadLength (poly request too large or internal Xlib length erro'. (Details: serial 59 error_code 16 request_code 136 minor_code 1) (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously; that is, you will receive the error a while after causing it. To debug your program, run it with the --sync command line option to change this behavior. You can then get a meaningful backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.) aborting... Przerwane (core dumped) Czytałem na różnych forach o tym problemie ale jedyne co znalazłem dotyczyło sterowników ati, ja sam zaś posiadam kartę nvidia 8400GS Więc chyba temat mnie nie dotyczy... Co moge zrobić z tym problemem? Pozdrawiam zawisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Czerwiec 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2011 Może GTK (albo GDK jak w komunikacie) jest zbyt stare? Po stylu w jaki włączasz ten program śmiem twierdzić, że nie jest to wersja z żadnej paczki ani repozytorium. Tak w ogóle: Działało Ci to kiedyś i teraz nowa wersja nie idzie czy pierwszy raz próbujesz to włączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawisza Napisano Czerwiec 26, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2011 Sory za tak malo informacji Programu niestety nie ma w repo i niestety nie ma wersji 64bit Aczkolwiek do tej pory nie mialem z nia problemów, na ubuntu (64 i 32 bity) i gnomie na KDE na suse chyba tez nie ale nie jestem pewien. Wszystkie pakiety mam uaktualnione wiec nie powinien byc za stary... Poza tym próbowalem równiez odpalac wczesniejsza wersje tego programu z dokladnie takim samym skutkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Czerwiec 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2011 Upewnij się, że masz zainstalowane te pakiety: SDL SDL-devel gdk-pixbuf gdk-pixbuf-devel SDL-image SDL-image-devel gtk+ gtk+-devel Te 'devele' tylko tak just in case nie wiadomo czy będą konieczne czy nie i jeżeli korzystasz z sytstemu 64 bitowego to dobrze, żeby te pakiety powyższe były również w wersji 32 bitowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi