matteofili Napisano Czerwiec 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2011 (edytowane) Witam mam otóz problem z linnet'em pod Fedora 15 [modem: sagem 800 lacze: na lini TP net: Netia 2 mb] po instalacji linnet'u w ifconfig pokazuje sie ze jest odbiera i wysyla pakiety [sa tez 2 pozostale karta sieciowa i lo]lecz w przegladarce [opcja : pracuj w trybie offline : jest odblokowana] i programie pocztowym, aktualizacjach pisze brak polaczenia... Za pomoc z góry dziekuje Edytowane Czerwiec 27, 2011 przez matteofili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2011 Być może problem dotyczy serwerów DNS, sprawdź zawartość pliku /etc/resolv.conf. Możesz spróbować użyć Opendns dla którego resolv.conf jest taki: nameserver 208.67.222.222 nameserver 208.67.220.220 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Czerwiec 27, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2011 By sprawdzić czy to problem DNS można zrobić ping na IP: ping 213.180.146.27 oraz na DNS ping onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteofili Napisano Czerwiec 28, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 I nadal nic.... oto sc.. ...macie jakiegoś pomysła .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Czerwiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 To jest masakra jakaś. Po co screen? Wystarczy algorytm copiego-pasta, aż mi się tych screenów nie chce otwierać :| Używasz Gentoo, a nie wiesz jak to działa?! A wielkość twojej stopki to już kompletna tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteofili Napisano Czerwiec 28, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 To jest masakra jakas. Po co screen? Wystarczy algorytm copiego-pasta, az mi sie tych screenów nie chce otwierac :| Uzywasz Gentoo, a nie wiesz jak to dziala?! A wielkosc twojej stopki to juz kompletna tragedia. uzywam gentoo (wiem jak to dziala tam ale nie wiem czemu w Fedora to nie dziala) ale tam konfiguracja neta nie robila zadnego problemu .... a tu mam ... macie jakies propozycje czemu to nie dziala to podajcie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 Pingi po IP dzialaja. Wisz do reslov.conf to co podalem Ci wczesniej, albo adresy dns które pokazuje Ci linnet. Ma to byc dokladnie w postaci nameserver 208.67.222.222. Koniecznie usun # z poczatku linii, bo teraz to masz tam tylko komentarz, który swoja droga tez podpowiada Ci co zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteofili Napisano Czerwiec 28, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2011 to nie pomaga .... reinstalacja tez ... ??? ktos z was uzywal fedore 15 neta na niej .... albo to mi sie tylko chrzani(moze blad w plikach odpowiedzialnych za neta konfiguracje..) co Wy o tym myslicie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Czerwiec 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2011 Pokaz to co wyswietli: cat /etc/resolv.conf Wklej to na jakies pastebin - obrazki wczytuja sie dlugo i 90% procent ludzi je oleje. Zwlaszcza na badziewiastym imageshack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matteofili Napisano Czerwiec 29, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2011 Pokaz to co wyswietli: cat /etc/resolv.conf jest wyżej pokazane.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linluke9 Napisano Lipiec 13, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2011 witam, a ja mam taki problem jestem swiezo po instalacji F14, tym razem wszystko gladko poszlo bez wiekszych problemów, mam tylko jeden - mianowicie za kazdym razem musze uruchamiac neostrade poprzez pppd call linnet, zas komendta linnet -a nie powoduje ze przy wlaczaniu kompa automatycznie mi sie uruchamia tez linnet (neostrada), w F12 tak bylo bez problemu a tu juz nie... jak moge temu zaradzic, pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi