holeksas Napisano Sierpień 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2011 Witam wszystkich, mam problem z kopiowaniem duzych plików z windows 7 professional 64bit do udzialów samby. Wersja samby to 3.5.11-79.fc14 na dystrybucji fedora 14 64bit z jadrem 2.6.35. Problem polega na tym ze jak zacznie sie kopiowac duzy plik (powyzej 3GB) to na serwerze plików rozlacza karte sieciowa i trzeba ja zrestartowac. Problem wystepuje tylko w windows 7, na komputerach z systemem win xp nie ma tego problemu. Spedzilem na pytaniu wujka google sporo czasu ale wszystkie rozwiazania co znalazlem nie rozwiazaly mojego problemu. zawartosc pliku smb.conf [global] netbios name = FileSrv server string = Serwer plikow security = user encrypt passwords = yes smb passwd file = /etc/samba/smb_passwd interfaces = eth0 192.168.0.14/24 bind interfaces only = yes username level = 5 log file = /var/log/samba log level = 3 os level = 50 local master = yes map to guest = Bad User follow symlinks = yes wide links = yes unix extensions = no strict locking = no smb ports = 445 socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_KEEPALIVE workgroup = FIRMA load printers = no ntlm auth = yes lanman auth = yes client ntlmv2 auth = yes [X] comment = Udzialy dla %U path = /rm/backup/zasoby/X browsable = yes writable = yes valid users = @dataland create mask = 0777 directory mask = 0777 Prosze o pomoc, ja juz nie mam pomyslów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2011 Jesli z XP przy tej konfiguracji kopiuje sie poprawnie a z W7 nie, to rozwiazania problemu szukalbym po stronie W7 a nie Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holeksas Napisano Sierpień 25, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2011 Tylko dziwne jest to że rozłącza się karta na linuksie. Zmieniałem już też uprawnienia w W7 ale to nie pomogło, poza tym na poprzednim serwerze plików który uległ awarii była fedora 8 i samba w wersji 2 i problem ten nie występował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Wrzesień 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2011 A w logi patrzyles? A config ze starej samby przegladales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holeksas Napisano Wrzesień 2, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 2, 2011 Witam, Patrzylem i komunikat w logach byl getpeername faild. Postanowilem wymienic karte sieciowa na D-Link DGE-530T i problem zniknal. Mozliwe ze poprzednia karta byla w dziwny sposób uszkodzona ze przy pakietach z Win7 sie rozlaczala. Dzieki za pomoc. Temat mozna uznac za zamkniety. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi