waveform Napisano Wrzesień 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2011 Witajcie, na początku przepraszam że pierwszy post na tym forum z miejsca wrzucam do gier i z miejsca staje się on wołaniem o pomoc, ale zastanawiam się czy jest możliwość podłączenia do Fedorki 15 (host - dell vostro 3550) pada od Xboxa 360 i korzystanie z jego dobrodziejstw podczas grania np. na emulatorach. Z góry dziękuję za informacje pzdr. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Wrzesień 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2011 Najlepiej tak: http://pingus.seul.org/~grumbel/xboxdrv/ Tam tez cos ciekawego mozesz znalezc: http://forums.ngemu.com/showthread.php?t=110483 http://scaryreasoner.wordpress.com/2008/07/18/getting-the-xbox-controller-to-work-with-linux-including-rumble-effect/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waveform Napisano Wrzesień 29, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2011 wszystko pięknie i dziękuję za wskazówki, ale zapomniałem wspomnieć że jestem typowym użytkownikiem i nie wiem jeszcze wiele, więc to co mi wkleiłeś i to co znajduję pod tymi linkami jest dla mnie lekko niezrozumiałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Wrzesień 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2011 To w takim razie: 1)Idz na kurs angielskiego i dojdz do poziomu Intermediate. 2)Przeczytaj poradnik o systemie którego wlasnie uzywasz. RPM-a nie ma - nikt go nie zrobil. Takze trzeba skompilowac ze zródel. W pliku README jest wszystko piekniusio opisane co musisz miec w systemie i jak skompilowac. Doinstaluj wiec wszystko yumem (zwroc uwage na opcje provides), skompiluj jak jest napisane i wsio - bedzie pieknie dzialac. No sorry - nikt Ci tutaj nie poda wszystkiego na tacy. Jak to ktos mowil: Daj glodnemu rybe a nakarmisz go na jeden dzien. Naucz go lowic ryby a nakarmisz go na cale zycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waveform Napisano Wrzesień 29, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2011 1 odpada, bo znam język bardzo dobrze, ale niestety nie pobłogosławiono mnie wystarczającą wiedzą nt. kompilowania źródeł itp. ale chętnie podyskutuję nt. kompozycji video/projektowania graficznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSpider Napisano Wrzesień 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2011 Kompilacja może nie będzie konieczna. Tutaj gościu napisał, że mu nie działał od razu i skompilował nowego xpada, ale to była fedora 8 czyli wieki temu. Spróbuj wstukać (jako root): yum install xpad Może zadziała bez zbędnej komplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Październik 1, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 1, 2011 @waveform ja tez nie jestem alfa i omega. Nie umiem spiewac wiec nie ide do Voice of Poland. Nie znam sie na Macach wiec nie pisze o nich na blogu. Nie mam prawka A wiec nie jezdze na motorze itd... Jednak wszechobecna megasamcza decyzja - "pieprzyc instrukcje" powoduje potem naplyw takich watkow jak Twoj. Dla Ciebie jest to 1 watek a dla tych co spedzaja na tym forum troche czasu juz ktorys z rzedu. Linux jest troche rozbity i kompilacja dla kazdej dystrubucji z osobna jest czasochlonna wiec programisci wola spedzic czas nad rozwojem kodu niz kompilowaniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2011 Dla Ciebie jest to 1 watek a dla tych co spedzaja na tym forum troche czasu juz ktorys z rzedu. Pierdyliardowy Najlepiej na dzień dobry sprawdzić czy jest plik configure w katalogu ze źródłami, wtedy spróbować metodą głupca po kolei ./configure make make install Z czego ostatnie z praw (_root'a_ → roota) ORT Jeśli coś nie przejdzie, trzeba czytać, błędy są zawsze po angielsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi