lukaszw17 Napisano Październik 4, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2011 Mam pytanie odnośnie aktualizacji do fedory 15 czy będę musiał instalować od początku sterowniki ati ? po instalacji sterowników na f15 (miałem wcześniej zainstalowaną) górny pasek był we wszystkich kolorach i generalnie nie działało to tak jak powinno. Pytam z ciekawości bo i tak zostanę pewnie przy f14 ( nowy gnome jakos mi nie lezy a KDE raczej nie wchodzi w gre) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Październik 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2011 Pytam z ciekawości bo i tak zostanę pewnie przy f14 ( nowy gnome jakos mi nie lezy a KDE raczej nie wchodzi w gre) Nie możesz wiecznie siedzieć przy F14, z czasem skończy się wsparcie i aktualizacje. Zresztą z tego co wiem, możesz jeszcze wybrać LXDE, XFCE lub dowolne inne środowisko które doinstalujesz ręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2011 Mam pytanie odnosnie aktualizacji do fedory 15 czy bede musial instalowac od poczatku sterowniki ati ? Zalezy skad te sterowniki byly.[...] górny pasek byl we wszystkich kolorach i generalnie nie dzialalo to tak jak powinno.O ile pamietam to dawalo sie naprawic. Co do srodowiska, to XFCE wyglada obecnie nie najgorzej. Na poczatku przyszlego roku powinna ukazac sie wersja 4.10 niosaca kilka zmian i usprawnien. Od listopada br., czyli od wejscia finalnej wersji F16 wersja F14 traci wsparcie i trzeba bedzie szukac archiwalnych repozytoriów, zeby cokolwiek doinstalowac czy przeinstalowac - jesli Ci to nie przeszkadza, to Twój wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszw17 Napisano Październik 6, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 Zależy skąd te sterowniki były. O ile pamiętam to dawało się naprawić. Co do środowiska, to XFCE wygląda obecnie nie najgorzej. Na początku przyszłego roku powinna ukazać się wersja 4.10 niosąca kilka zmian i usprawnień. Od listopada br., czyli od wejścia finalnej wersji F16 wersja F14 traci wsparcie i trzeba będzie szukać archiwalnych repozytoriów, żeby cokolwiek doinstalować czy przeinstalować - jeśli Ci to nie przeszkadza, to Twój wybór. Dzięki za odpowiedź. Jak przestaną wspierać f14 to pewnie że przerzucę się na nowszą wersje... sterowniki instalowalem "kmod" a co myślicie o nowym gnomie ? z pewnością sprawdze jak się prezentuje XFCE chociaż z obecnych doświadczeń nie byłem przekonany co do niej... testowałem na Ubuntu. A w naprawianie paska jakoś nie miałem ochoty się bawić szczególnie że nie przypadł mi do gustu nowy gnome i już samo to zniechęciło mnie do f15... i tak bedzie się trzeba przystosować prędzej czy później// zawsze mamy nasze kochane okna (zartowalem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 6, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2011 (edytowane) W Gnome 3.2 (Fedora 16) jest mozliwosc ustawienia wygladu podobnego do tego z Fedory 13, czy 14. (Po zainstalowaniu gnome tweak i oficjalnych extensions. ) Przy tym nowe wersje oferuja sporo nowych mozliwosci... Aneks: Lacznie z korzystaniem z dock-u (cairo, czy Avn), jesli ktos nie moze obejsc sie bez... Przyklad... Edytowane Październik 7, 2011 przez takori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi