alkuzad Napisano Październik 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2011 Ktos probowal ? https://wiki.archlinux.org/index.php/E4rat W teorii przyspiesza ladowanie systemu poprzez umieszczenie plikow ktorych system uzywa przy starcie obok siebie. W praktyce u mnie mala czesc procesu to mielenie dysku (wiekszosc to Udev) dlatego nie ma zauwazalnego efektu w calosci startu systemu (choc widac ze niektore elementy laduja sie o wiele szybciej - np. gdm, pidgin). Chcialbym poznac wyniki innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2011 Używałem zanim zmieniłem dysk na SSD. Różnica była duża, zwłaszcza jeśli chodzi o ładowanie środowiska graficznego przez autologowanie (wtedy KDE). Przynajmniej 1/3 czasu zaoszczędziłem. Aktualnie, kiedy używam systemd i G3 oszczędność byłaby pewnie dużo mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi