trocha6 Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 Ostatnio zauwazylem, ze po kazdym uruchomieniu (a wlasciwie zamknieciu) Fedory ustawienia w biosie sie "resetuja", a przynajmniej melodia po uruchomieniu komputera. Tzn. zawsze mam ja wylaczona, a po uruchomieniu Fedory melodyjka sie wlacza. Co mozna z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 A co ma melodia systemu do BIOSu? W BIOSie masz jakas melodyjke na starcie? Co to za BIOS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 A co ma melodia systemu do BIOSu? W BIOSie masz jakąś melodyjkę na starcie? Co to za BIOS? To chyba Disambiguation-BIOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha6 Napisano Październik 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2011 A co ma melodia systemu do BIOSu? W BIOSie masz jakas melodyjke na starcie? Co to za BIOS? Sorry, ze nie dopisalem, ale oczywiste dla mnie bylo, ze jezeli pisze o ustawieniach biosu, to nie chodzi mi o dzwiek uruchomienia systemu tylko wlasnie ta melodie przy uruchomieniu komputera. Wyswietla sie wtedy logo Lenovo i odtwarzana jest ta melodia (na wiekszosci obecnych laptopów lenovo chyba to jest). Uruchamiam rózne systemy i nie ma problemu, a po kazdym uruchomieniu Fedory melodia sie wlacza. Bios Phoenix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2011 Może podaj dokładną wersję BIOS-u. Znane są przypadki, że hackintoshe resetują BIOS, więc może Fedora ma jakiś bug który powoduje reset "czegoś". Choć i tak jak dla mnie to dziwne (-; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takori Napisano Październik 24, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2011 /.../ Bios Phoenix To jest jakaś modyfikacja Lenovo, inne komputery z Phoenixem nie mają takiej pozytywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trocha6 Napisano Październik 25, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 25, 2011 Moze podaj dokladna wersje BIOS-u. Znane sa przypadki, ze hackintoshe resetuja BIOS, wiec moze Fedora ma jakis bug który powoduje reset "czegos". Choc i tak jak dla mnie to dziwne (-; Bios: 15CN35WW (V 2.08) - nie wiem czy o to ci chodzilo Jeszcze jedna rzecz zauwazylem, albo to nie wlacza tej "pozytywki" za kazdym razem, albo tylko wtedy gdy nie wylaczam komputera, tylko uruchamiam ponownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi