MohSETH Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Mam pytanko... chce podniesc swoja neostrade do 512kb/s czy mazna na tym juz ftpa postawic? Aha...czy istnieje mozliwosc posiadania stalego adresu IP w neostradzie? PZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Mam pytanko... chce podniesc swoja neostrade do 512kb/s czy mazna na tym juz ftpa postawic? Aha...czy istnieje mozliwosc posiadania stalego adresu IP w neostradzie? PZDRAWIAM 512 kbits/s download i 128 kbits/s upload czyli od ciebie jedynie 16 kilobajtow na sekunde to trochę za mało. Co do stałego adresu IP darmowy numer tel. 0 800 102 102. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Stałego IP nie bedziesz miał ale zawsze możesz skorzystać z jakiejś usługi noip DNS >>na przykład tu<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 no czy mozna ftpa zalozyc to nie zalezy od lacza ( szybkosc transferu komunikacji miedzy serwerem a klientem zalezy od szybkosci lacza ) A i ati ma racje... Bo ten Ipek jest chyba staly ale dynamiczny tzn, ze sie zmienia ( co prawda nie jak w dialupie ze co polaczenie to inny ip ale sie zmienia )... no ale mozna podobno skorzystac z tego no-ip.com...... Nie jestem co do tego wszystkiego pewien bo nie mam neo.. ale zawsze mi sie wydawalo, ze chyba tak jest z tymi ipami, bzdetami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aave Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 ip inne przy kazdym logowaniu sie do sieci. no-ip.com dziala pieknie, wystarczy rejestracja dodanie nowej domeny, sciagniecie skryptu i odpalenie go w demonie - dziala bez zarzutow.. niby badziewny ftp' ale zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Listopad 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Wiem ze moze to zabawne ale nie potrafie znalesc ile kosztuja uslugi no-ip.com... a moze jest za darmo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Czy proponowalibyśmy Ci tutaj coś za co trzeba płacić :?: A poza tym no-ip działa sprawnie. Rejestrujesz się, ściągasz skrypt, odpalasz i konfigurujesz, a potem sobie wrzucasz - np. do /etc/rc5.d albo tam gdzie chcesz mieć go odpalanego. Mam w ten sposób udostępnione wejście ze świata przez ssh (oczywiście nie dla (_root'a_ → roota) ORT :> ) Jak jeszcze masz dobry router - czyt. taki który może sobie działać niezależnie i masz sieć lokalną, to dodatkowo jeszcze nie będziesz miał większego bólu ze zmianą IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 Polecilbym jeszcze www.dyndns.org. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aave Napisano Listopad 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2004 tutaj masz opis jak skonfigurowac no-ip na Slacku, ale na fc2 bedzie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lposadzy Napisano Listopad 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2004 Na Neo, możesz postawić FTP, WWW, mieć własną, zarejestrowaną domenę np. home.pl, tworzyć aliasy, SSH, WEBMINIA, po prostu wszystko, a to dzięki no-ip. Stałego adresu mieć nie będziesz, ale masz domenę, którą rejestrujesz i wybierasz z 21 darmowych na http://www.no-ip.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi