callou Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Witam, mam powazna zagwozdke, co jest nie tak. gdyz nie moge wykonac polecenia ls w katalogu domowym. Przez root moge, ale jako uzytkownik w swoim $HOME niestety nie. Kazdy inny katalog tak, ale nie $HOME. Przenioslem na chwile pliki ukryte i dalej nic. Polecenie /bin/ls dziala, ale juz /bin/ls --color w katalogu ~ nie dziala. [sss@sss ~]$ ls Czy ktos z Was mial kiedys podobny problem i jak to obejsc? EDIT dodam, ze po wpisaniu ls $HOME lub po prostu ls, terminal, w którym to wpisano odmawia dalszej wspólpracy i Ctrl^C nic nie daje. EDIT2 Takie polecenie [aaa@aaa ~]$ /bin/ls -l tez nic nie daje. EDIT3 ls W* -- dziala -- zastanawiam sie. EDIT4 okay, mialem jakis dziwny twór d?????????? ? ? ? ? ? REMOTE_dir_TEST ale tak naprawde nie prawa dostepu czy wlasciciela sa tu kluczem, ale ze wykonuje montowanie jako zdalny katalog, które nie konczy sie sukcesem, aczkolwiek wczesniej to w niczym nie przeszkadzalo. DONE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Wygląda jak SELinux. Pokaż mi wynik (z roota) ls -Z /home semanage login -l i z twojego usera: id -Z Spróbuj od tego: - jako root touch /.autorelabel reboot Jak nie pomoże, to: - jako root restorecon -RvvF /home Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
callou Napisano Listopad 17, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Komenda semanage login -l nie trybi Invalid parameter login not defined oczywiscie wpisalem tam swój login [as@as ~]$ id -Z unconfined_u:unconfined_r:unconfined_t:s0-s0:c0.c1023 [as@as ~]$ ls -Z /home/ rwxrwxrwx. login login unconfined_u:object_r:user_home_dir_t:s0 login EDIT Narazie wyrzucilem katalog, który powodowal te lipe. Gdyz jak pisalem, poleceniem sshfs [email protected]: ~/REMOTE_dir_TEST automatycznie tworzylem zdalny katalog na swojej F16. Aczkolwiek klucze publiczne -- autoryzacja bez hasla przestala dzialac, nie potrafilem jej odzyskac niestety. A po reinstalacji, system mnie nie pytal o "passphrase", i wlasnie pewnie to, ze nie pytal bylo powodem, ze dzialo sie cos zlego, tworzyl sie ten problem z katalogiem zdalnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Ja zacząłbym od puszczenia fsck po tej partycji. Takie dziwne krzaki jak pokazujesz są zazwyczaj wynikiem uszkodzenia filesystemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Listopad 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 17, 2011 Mówisz że korzystasz z sshfs? Mam tak samo i to przypadłość sshfs po zerwanym połączniu. U mnie np. kiedy Neostrada traci IP i łączy się na nowo, sshfs traci połaczenie i zawiesza cały filesystem. Żadne ls nie działa bo wiesza. Jedyne co znalazlem to zabicie sshfs i połaczenie się od nowa... może Ty znajdziesz jakiś trick na automatycznie zabijanie po utracie połączenia i automatyczny reconnect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi