linix Napisano Grudzień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2011 Witam, Dopiero co zaczynam przygodę z Fedorą przedtem pracowałem na Ubuntu mam pytanie dot. oczyszczania systemu po usuniętych pakietach. Otóż zauważyłem iż podczas usuwania zainstalowanych pakietów - śmieci tj. pliki konfiguracyjne np. utowrzone w katalogu domowym nie są usuwane. Czy są jakieś polecenia lub programy aby te pliki, foldery usuwać. Problem jest o tyle istotny, iż pliki konfiguracyjne z reguły są ukrywane a po jakimś czasie robi się śmietnik z katalogu domowego. używałem poleceń yum clean all, ale nie znam innej metody (używam również programu Bleachbit). Proszę o podpowiedź jak wy sobie z tym dajecie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2011 Nie wyświetlaj ukrytych folderów i plików w menedżerze plików i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi