awers Napisano Grudzień 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2011 Witam Mam problem z exportem katalogow z RHEL3.4 i montowaniem ich na RHEl 6.1 na maszynie RHEL6.1 dostaje komunikat mount 10.0.16.254:/home/build /opt -o,tcpmount.nfs: access denied by server while mounting 10.0.16.254:/home/build A w logach RHEL 3.4 pojawia sie wpis rpc.mountd: authenticated mount request from alintest06:741 for /home/build (/home/build) Moze mi ktos powiedziec co jest przyczyna takiego bledu? ARJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2011 http://kubuntuforums.net/forums/index.php?topic=3108155.15 3. link od końca w tym wątku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awers Napisano Grudzień 8, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2011 http://kubuntuforums.net/forums/index.php?topic=3108155.15 3. link od końca w tym wątku? Przerabialem to juz. Nazwy kompow mam juz wpisane w /etc/hosts tak samo wpisy /etc/hosts.allow all:all Juz nie wiem co moze byc problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 8, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2011 W 3. od końca poście chodzi raczej o wpisy w /etc/exports a nie o wpisy w /etc/hosts. Najlepiej by było gdybyś pokazał zawartość pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awers Napisano Grudzień 8, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2011 W 3. od końca poście chodzi raczej o wpisy w /etc/exports a nie o wpisy w /etc/hosts. Najlepiej by było gdybyś pokazał zawartość pliku. cat /etc/exports/home/build 10.0.16.0/255.255.255.0(rw,sync,no_root_squash,no_subtree_check,no_acl,insecure) # Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Grudzień 9, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 9, 2011 Obstawiam, że źródłem problemów jest rozbieżność wersji nfs. Spróbuj na RHEL6 do opcji montowania dorzucić nfsvers=3 lub 2. Może potrzebny Ci też będzie portmap/rpcbind na RHEL6. Obstawiam, że na RHEL3.4już go masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi