JanuszWo Napisano Grudzień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2011 Witam! Na stacjonarnym zrobiłem upgrade z 14 na 16. Przeżyłem, ale _od_ jądra 3.1.5 nie zasypia do ramu. To znaczy zasypia, ale nie wstaje potem. Dotąd było wszystko ok. Czy jeśli na fedorze 14 po zamknięciu klapy laptop ładnie się hibernuje, to z 16 mogę mieć jakieś problemy? Na stacjonarnym nie umiem znaleźć śladów po wywaleniu się zasypiania do ramu, a mam na nim nvidię. Na laptopie jest intel. Jest weekend bym sobie zrobił upgrade, ale się boję ;-) Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 17, 2011 Po dodaniu cat /etc/default/grub GRUB_CMDLINE_LINUX="quiet rhgb i915.nomodset=1" zadzialalo. Mialem ten sam problem i podejrzewam, ze inne chipsety Intela maja podobnego "haka". Uprzedzajac pytanie o niedzialajacym przycisku power: dconf -> gnome -> settings-daemon -> plugins -> power. Opuszczanie klapy mi nie dziala, jeszcze tego nie rozpracowalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi