adampzb Napisano Luty 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 Witam jestem nowym uzytkownikiem wiec prosze nie krzyczec i nie denerwowac sie... chce ustawic sobie przezroczyste okna ale nie wiem jak szukalem juz wszedzie przewertowalem cale ustawienia systemowe kilka razy, mmoge zmienic ikony schematy kolorow a tego nie moge, chcialem zainstalowac sobie ze strony kde look plasma themes ale tez nie moge pomze mi ktos? edit siedze na kde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 Do przezroczystych okien potrzebny jest odpowiedni styl, np. oxygen-transparent. Tak na szybko, możesz zainstalować su -c "yum install qtcurve-kde4" Teraz Ustawienia systemowe->Wygląd programów->Styl, ustaw qtcurve, daj konfiguruj i zmień "opacity". Edycja. W czym tkwi problem z instalacją kompozycji? Ustawienia systemowe->Wygląd przestrzeni roboczej->Motyw pulpitu->Pobierz nowe motywy... działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adampzb Napisano Luty 1, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 no chodzi o to ze chce zainstalowac caly motyw dajmy na to ten http://kde-look.org/content/show.php/Xenon?content=125422 zeby okna wygldaly tak jak tu czyli ladne przezroczyste czytelne musze wszystko przestawiac recznie i wychodzi tak http://imageshack.us/photo/my-images/521/zrzutekranu1v.jpg/ :/ jak pobiore plik to jest tam plik o rozszerzeniu desktop gdy na niego klikne wyskakuje blad Plik elementu pulpitu /home/adams/Pobrane/H2O/metadata.desktop nie zawiera pozycji Type=... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 Rozpakowany folder przenieś do katalogu /home/adams/.kde/share/apps/desktoptheme/. W dolphinie Alt + . (kropka) włącza wyświetlanie ukrytych plików, teraz już sobie lokalizację wyklinasz. Na liście motywów pulpitu powinieneś mieć nowy motyw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adampzb Napisano Luty 1, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 przenioslem ale i tak nie ma ich na liscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 1, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2012 To nie wiem, motywy pojawiają się od razu, np. xenon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adampzb Napisano Luty 2, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2012 no ale czemu srodek okien zostaje normalny tylko obramowanie zmienia sie na wybrany motyw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi