Jump to content

Panel (Pasek) Z Otwartymi Oknami

Sławek Tuleja
 Share

Recommended Posts

Czesc,

Czy w Fedorze 15 jest mozliwosc zainstalowania dodatkowego pakietu, dzieki ktoremu pojawia sie panel (na gorze lub na dole ekranu) z otwartymi oknami, np. jak pod ubuntu:

bottom-panel.jpg?

Po 5 miesiacach pracy na Fedorze 15 musze przyznac, ze jest to jedyna rzecz* jaka mnie mierzi. Najazd myszka na pole: Activities (lewy gorny rog) w moim przypadku nie sprawdza sie. Czesto mam otwartych kilka, kilkanascie okien i trzeba naprawde wytezyc wzrok, zeby znalesc to konkretne. Pasek z aktualnie otwartymi oknami bylby zbawieniem.

Jezeli sie nie da, to niestety, bede musial przesiasc sie z ciezkim sercem na inna dystrybucje np. mint 12. Yum i jego system sciagania roznic w pakietach jest niesamowity!

* no moze nie jedyna, bo druga to system powiadomien otrzymanego maila lub wiadomosci z komunikatora. Notorycznie zdarza mi sie w pracy, ze odchodze na chwile od komputera, ktos do mnie pisze wiadomosc, siadam ponownie do komputera, zapominam ruszyc mychą na dol ekranu, a po jakims czasie przychodzi kolega do pokoju i pyta czy dostalem od niego wiadomosc. Jedna, mala, zielona kropeczka w gornym pasku zalatwilaby ta uciazliwosc.

pozdrawiam

Slawek