jedrek1955 Napisano Kwiecień 20, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2012 Witam Po kilku miesiącach ponownie zainstalowałem Fedorę tym razem 17 Beta. Wszystko ładnie się instalowało do momentu zainstalowania kilku aplikacji takich jak Flash Player plugin flash mc itp. Teraz apper szuka aktualizacji nibt je aktualizuje i dalej szuka. Z procesów wynika że to apper-sentinel. Co jakiś czas wyskakuje też błąd SE Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2012 (edytowane) Fedora 17 jest w wersji beta, wiec nie widze powodów do zdziwienia niestabilnym zachowaniem. A jak wyglada aktualizacja yum-em? Bo ja nie mam zadnych problemow z aktualizacja Fedory 17 - nawet RPM Fusion i Russian Fedora dzialaja bez problemu. Edytowane Kwiecień 20, 2012 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek1955 Napisano Kwiecień 20, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2012 yum-em aktualizacja tez cos sie popsula albo dziala albo nie. Wiem ze 17 jest Beta ale to podobno ma byc jedyna.Pozdrawiam. Przy aktualizacji yum-em wystepuje konflikt samby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 20, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 20, 2012 (edytowane) Po pierwsze jak "cos sie popsula albo dziala albo nie" to pokaz co sie wyswietla na konsoli. Poniewaz wersja jest beta, to i niestabilna i nieprzeznaczona dla osób malo a czasem nawet srednio zaawansowanych. yum wyswietla informacje co nalezy zrobic - na dole masz komunikat, zeby uzyc --skip-broken. A apper prawdopodobnie dlatego sie zapetla, ze nie potrafi wykonac tej operacji i pró”uje wciaz od nowa i bedzie tak robil az deweloperzy usuna konflikt. Wiem ze 17 jest Beta ale to podobno ma byc jedyna. A tego to nie rozumiem. Co to znaczy, ze ma byc jedyna? Cyganka Ci tak wywrózyla? zakochales sie? [EDIT] Mozna tez usunac starsze wersje i potem zaktualizowac i wszystko bedzie OK yum remove samba-common samba-client yum update Ale podkreslam jeszcze raz: Fedora 17 jest aktualnie wersja niestabilna i nie powinny korzystac z niej osoby, które nie potrafia rozwiazac tak blahych w sumie problemów. Edytowane Kwiecień 21, 2012 przez WalDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedrek1955 Napisano Kwiecień 22, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2012 WalDo co do bety napisano tak na stronie portal-linux.org ze ma byc to wydanie jedno (planuje sie) przed nie wiem RC czy stabilna. Dzieki za pomoc. Zainstalowalem teraz dystrybucje Fuduntu. W niej nie bylo klopotu z instalacja maszyby Brothera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi