Skocz do zawartości

Apper Długo Szuka Aktualizacji I Nie Można Nic Z Niego Zainstalować

jedrek1955

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po kilku miesiącach ponownie zainstalowałem Fedorę tym razem 17 Beta. Wszystko ładnie się instalowało do momentu zainstalowania kilku aplikacji takich jak Flash Player plugin flash mc itp. Teraz apper szuka aktualizacji nibt je aktualizuje i dalej szuka. Z procesów wynika że to apper-sentinel. Co jakiś czas wyskakuje też błąd SE Linux

Fedora 17 jest w wersji beta, wiec nie widze powodów do zdziwienia niestabilnym zachowaniem.

A jak wyglada aktualizacja yum-em? Bo ja nie mam zadnych problemow z aktualizacja Fedory 17 - nawet RPM Fusion i Russian Fedora dzialaja bez problemu.

Edytowane przez WalDo

Po pierwsze jak "cos sie popsula albo dziala albo nie" to pokaz co sie wyswietla na konsoli. Poniewaz wersja jest beta, to i niestabilna i nieprzeznaczona dla osób malo a czasem nawet srednio zaawansowanych.

yum wyswietla informacje co nalezy zrobic - na dole masz komunikat, zeby uzyc --skip-broken. A apper prawdopodobnie dlatego sie zapetla, ze nie potrafi wykonac tej operacji i pró”uje wciaz od nowa i bedzie tak robil az deweloperzy usuna konflikt.

Wiem ze 17 jest Beta ale to podobno ma byc jedyna.

A tego to nie rozumiem. Co to znaczy, ze ma byc jedyna? Cyganka Ci tak wywrózyla? zakochales sie? ;)

[EDIT]

Mozna tez usunac starsze wersje i potem zaktualizowac i wszystko bedzie OK

yum remove samba-common samba-client
yum update

Ale podkreslam jeszcze raz: Fedora 17 jest aktualnie wersja niestabilna i nie powinny korzystac z niej osoby, które nie potrafia rozwiazac tak blahych w sumie problemów.

Edytowane przez WalDo