Ravczy Napisano Maj 22, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2012 Od dawna nie zaglądałem do nowych wersji Fedory. Teraz gdy instalowałem nowy serwer postanowiłem wgrać najnowsza wersję i widzę że sporo się pozmieniało miedzy innymi sposób uruchamiania serwisów. Zainstalowałem z rpm mysql-server i próbuję go uruchomić w nastepujący sposób systemctl start mysqld.service Po wykonaniu polecenia wyskakuje komunikat: Failed to get D-bus connection: Failed to connect socket /run/systemd/private: Connection refused Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Maj 22, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 22, 2012 A wykonujesz komende jako root? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravczy Napisano Maj 23, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2012 przedewsystkim jako root Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webon Napisano Maj 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2012 moze starym sposobem: service mysqld start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi