Skocz do zawartości

Zmiana Języka Fedory I Czemu Flash Nie Najnowszy...

Gość beginer hardo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość beginer hardo

Dobrze, że jest taki dział jak ten bo bardzo wstydziłbym się zadać takie pytania gdzie indziej ;x

1. Co tu się dzieje z tym flashem, zainstalowałem sobie flasha prosto ze strony adobe (adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm). Pierwsza myśl youtube by spradzić - dziala. Serfuje jednak po necie i co chwilę tam komunikat, że brakuje wtyczki (a mimo to większość działała, na jednej że mam starą wersje - tylko jak skoro dopiero co zainstalowałem to co znalazłem na oficjalnej stronie?)

2. Ech, nie śmiejscie się z tego pytania za głośno ;x ostatnio jak tykłem fedory, to język wybierało się tam gdzie się logowało i wszystko cacy działało. Teraz już chyba z 3 jak nie więcej wersje fedory przeszły od tego czasu, patrzę przy logowaniu wszystko wygląda inaczej

(stawiam, że to nie ma nic wspólnego, jeżeli teraz wgrałem od razu wersję z kde a wtedy zaczynałem od gnome i doinstalowałem kde później c'nie? nie pamiętam dokładnie ale chyba było podobnie lub się nie różniło, albo nawet było jedno a tylko się przełączało właśnie przed logowaniem)

Nie mogę się doszukać ;x gdzie przełączyć ten język fedory?

Flash 11.3 dostepny jest tylko razem z Google Chrome, Adobe zakonczylo wsparcie dla samodzielnie pobieranych wersji na 11.2 (poprawki bezpieczenstwa maja byc dostarczane jeszcze przez piec lat). Jezyk ustawisz uruchamiajac system-config-language. W F17 trzeba sobie jeszcze doinstalowac samemu takie pakiety jak: man-pages-pl, aspell-pl, kde-l10n-Polish (dla kde).

Edytowane przez sokar620