Skocz do zawartości

Jak Skonfigurować Wi Fi Na Drukarce Epson ?

slabypingwin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam urządzenie wielofukcyjne Epson sx 235 w .

Przy pierwszym włączeniu dioda WI FI na urządzeniu nie świeci , urządzenie nie "widzi" routera .

Podczas instalacji windowsowych sterowników pada pytanie o rodzaj połączenia ; WIFI lub USB .

Po wybraniu WIFI windowsowy instalator każe nacisnąć kombinację 2 przycisków na obudowie , wtedy drukarka "odnajduje" router i potem już działa , dioda WIFI na jej obudowie świeci na niebiesko .

Po przejściu na linuksa wystarczy wtedy dodać drukarkę sieciową i też działa - zarówno drukarka , jak i skaner bez konieczności instalowania sterowników :D .

Jest też opcja resetowania ustawień sieciowych drukarki a po użyciu tej opcji urządzenie znów przestaje widzieć router , a dioda WIFI na jej obudowie miga na czerwono :angry:

I teraz pytanie ; jak w takiej sytuacji jak napisałem powyżej będąc na linuksie sprawić by drukarka znów "zobaczyła" router lub accespointa . Na infolinii epsona doradzają w takiej sytuacji ... reinstalację windowsowych sterowników . Ja jednak nie lubię winshita , wolę linuksa i chciałbym siedząc na pingwinie skonfigurować sieć dla drukarki tak by jej dioda WI FI znów zaswiecila na niebiesko .

Z góry dzięki za wszelką pomoc .