19Damien94 Napisano Lipiec 30, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2012 Zdecydowałem się przetestować Fedorę 17 na maszynie wirtualnej. Pobrałem obraz F17 ze środowiskiem graficznym Xfce. Instalacja przebiegła bez żadnego problemu. Jednak teraz, po instalacji, przed każdym uruchomieniem systemu, pojawia się na górze napis "Cannot open font file True". Po tym komunikacie, system normalnie się uruchamia i działa. No ale skoro taki komunikat się wyświetla, wydaje mi się, że coś nie gra. Jaka może być przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 31, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2012 Wejdz w edycje /boot/grub2/grub.cfg jako root. Odszukaj SYSFONT=True i zamien na SYSFONT=latarcyrheb-sun16. Jaka jest przyczyna nie wiem. Stawiam na jakis blad deweloperów, ale to i tak nie ma wplywu na dzialanie systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igorjew Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Pozwole podpiac sie pod temat. Tez wyskakuje mi jakis komunikat,ale nie jestem w stanie go przeczytac bo za szybko znika. Czy to sie zapisuje w jakims logu? Pozdrawiam Igor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 25, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2012 Prawdopodobnie jak wszystkie komunikaty z bootowania systemu w /var/log/boot.log albo w /var/log/messages Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi