Jasiek_M Napisano Sierpień 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2012 Hej, mam problem z instalację drukarki w F17. Ściągam hplip i hplip-gui,instaluje pakiety i podczas konfigurowania drukarki za pomoca hp-setup po ściągnięciu dodatkowego pakietu ze sterownikami(jakiś plik pobrany automatycznie) program nie przechodzi dalej-w konsoli za to znajduję loga o błędzie w dekodowaniu znakow ascii. Oto cały zapis z konsoli: [jasiek@laptop ~]$ hp-setup HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.12.6) Printer/Fax Setup Utility ver. 9.0 Copyright © 2001-14 Hewlett-Packard Development Company, LP This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. This is free software, and you are welcome to distribute it under certain conditions. See COPYING file for more details. QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme. Found device: hp:/net/HP_LaserJet_Professional_M1212nf_MFP?ip=192.168.1.102 \Traceback (most recent call last): File "/usr/share/hplip/ui4/setupdialog.py", line 1255, in NextButton_clicked self.showAddPrinterPage() File "/usr/share/hplip/ui4/setupdialog.py", line 692, in showAddPrinterPage self.readwriteFaxInformation() File "/usr/share/hplip/ui4/setupdialog.py", line 1079, in readwriteFaxInformation self.fax_name_company = unicode(d.getStationName()) UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xc3 in position 20: ordinal not in range(128) Done. [jasiek@laptop ~]$ Niby po nacisnieciu "Cancel"(nic innego nie mogę zrobić-program nie chce ruszyć dalej) wyskakuje w konsoli "Done." ale nic nie działa. Próbowałem i z od użytkownika i roota a dodatkowo resetowałem ustawienia sieciowe w drukarce-ciągle nic...maktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam Jasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 27, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2012 O ile pamietam, to trzeba to zrobic jako root. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek_M Napisano Sierpień 30, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2012 Mój blad-nie napiosalem o tym wczesniej ale próbowalem pierw jako root potem jako user i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi