ebnowak Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 PROŚBA Mam małą prośbę sprawdzenie powyższego rozwiązania fedorowiczów posiadających speedtouch-e. Dla zainteresowanych konfiguracja dla PPP over ETHERNET nie różni się niczym poza plikiem /etc/ppp/peers/speedtch: lcp-echo-interval 10 lcp-echo-failure 3 noipdefault defaultroute user "[email protected]" <- POPRAWIC NAZWE UZYTKOWNIKA noauth noaccomp nopcomp noccp novj holdoff 4 persist maxfail 25 updetach usepeerdns plugin pppoe.so nas0 Jeżeli ktoś przetestuje prośba o komentarze na forum. Rozwiązania z ethernet nie sprawdzałem z powodu braku modemu. Pozdrawiam Błażej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2005 stary po co sie meczysz z przepisami TPSA wez sciagnij to speedtouchconf-10-Nov-2004 rozpakuj w np. /usr/src potem wklej w ten folder mgmo.o jest tam taki plik w tych co zalaczaja do plytki drivers linux a pozniej tylko w konsoli wchodzisz w ten folder /usr/src/speedtouch.... i robisz sh speedtouchconf.sh i wpisujesz tylko kraj 0 35 login, haslo zatwierdzasz Y i na koncu robisz tez Y zeby ci sie automatycznie uruchamialo przy wlaczeniu linuksa aha i jeszcze skopiuj z plyty Neostrady tam dla linuksa jest tez katalog scripts a pozniej /etc i skopiuj plik reslov.conf do /etc ale na twardzielu that's all I dziala jak marzenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Styczeń 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2005 swiete slowa andriusza AMEN. proponuje ten sposob do dac do dzialu porady. bedzie czwarty pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 1. Nie było moim celem pisanie o skrypcie, który z założenia jest dość banalny. 2. Fakt chyba jestem jeszcze za młody ... jeszcze coś potrafie zrobić 3. Jak będę stary to może wróce na to forum. See you. wracam na irc ..... P.S. dla 2 poprzednich news-ów Nie będę mówił o przewdze modułów nad speedtouchczymstam-skryptem i wykoszystywanym w nim modem_run bo juz mi sie nie chce ... pewnie znakomitym wkładem w rozwuj linux-a jest uruchomienie speedtouchcostam-skrypt ... no ale to pozostawiam do oceny innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSpidey Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 aha i jeszcze skopiuj z plyty Neostrady tam dla linuksa jest tez katalog scripts a pozniej /etc i skopiuj plik reslov.conf do /etc ale na twardzielu that's all I dziala jak marzenie. Pozdrawiam Gdzie na płycie z neo jest ten plik??? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2005 jak rozpakujesz ten plik spakowany dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT to tam masz folder scripts a w nim masz katalog etc/ppp i tam masz resolv.conf i to skopiuj do katalogu na twardzielu /etc jak ale jako root i jak sie zapyta czy zastapic to tak that's all tam sa nr IP potrzebne do ruszenia neo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasha Napisano Styczeń 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 po wykonaniu sh ./speedtouchconf.sh i wpisaniu wszyskiego o neo otrzymuje cos takiego: lock like we're online ping: unknow host www.google.com cannot ping-trying steve-parker.org by numeric IP connect: network is unreachable I can't ping even without DNS cat: /etc/ppp/resolv.conf: nie ma takiego pliku configurations finisched You are connected congratulation no i nic nie dziala, niby jestem podBczony ale w dzienniku poBczeD nie ma nic jak by ktos wiedzial jak mi pomóc bede wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Styczeń 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 26, 2005 po wykonaniu sh ./speedtouchconf.sh i wpisaniu wszyskiego o neo otrzymuje cos takiego: lock like we're online ping: unknow host www.google.com cannot ping-trying steve-parker.org by numeric IP connect: network is unreachable I can't ping even without DNS cat: /etc/ppp/resolv.conf: nie ma takiego pliku configurations finisched You are connected congratulation no i nic nie dziala, niby jestem podBczony ale w dzienniku poBczeD nie ma nic jak by ktos wiedzial jak mi pomóc bede wdzieczny kasha oj kasha... rece opadaja. niby czytac umiesz a cierpliwosci brak. pare postow wczesniej bylo wypisane (i to nawet przeze mnie) jak WÓŁ co nalezy zrobic. jako przedstawiciel Grupy Trzymajacej Wiedze Jak Uruchomic Neostrade W FC3 specjalnie dla ciebie pisze: jak root umiesc plik /etc/resolv.conf o tresci nameserver 194.204.152.34 nameserver 217.98.19.66 gotowe. gratuluje, wlasnie dolaczyles do bractwa neo + fc3 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasha Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 sorry ze zawrócilem wa 4 litery jak napisalem posta znalazlem rozwiazanie obiecuje ze wiecej nie bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Luty 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 INFORMACJA DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH WYKORZYSTANIEM w FEDORA CORE 3 MODUŁU DLA SPEEDTOUCH (THOMPSON): speedtch Przejście na nowe jądro: 2.6.10-1.760_FC3 z 2.6.10-1.741_FC3 dokonuje się bez żadnych problemów i żadnych dodatkowych czynności. Pozdrawiam. Błażej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano Luty 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2005 Cze Rozpakujcie 2 pliczki. Kopiujecie na fc3 i uruchomcie skrypcik instalacja. Po zakończeniu restart i macie net proste i przyjemne !!! http://www.luzak.amor.pl/gfx/neostrada_tp.part1.rar http://www.luzak.amor.pl/gfx/neostrada_tp.part2.rar Don't worry, Be happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ebnowak Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Witam. Zmodyfikowałem dość mocno poprzednią instrukcję (Odpowiedź z dnia: Post: 14.01.2005 - 08:17 ebnowak). Wprowadzone zmiany są naprawdę "rewolucyjne" (jak dla mnie). Jeżeli ktoś ma ochotę to polecam wykorzystanie takiej konfiguracji (jest NIEZAWODNA) Pozdrawiam Błażej. PS. Ja wykorzystuję ją na: Fedora core 3 kernel: 2.6.10-1.770 i wbudowany w jądro moduł: speedtch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2005 Jeżeli ktoś ma ochotę to polecam wykorzystanie takiej konfiguracji (jest NIEZAWODNA) To wyślij kompletny opis na fedora AT fedora dot pl i wrzuci sie do działu Porady. Teraz ludzie kombinują ze xródłami jądra i niewiadomo z czym tam jeszcze, a wydaje mi sie Twój opis znacznie prostszy. (nie mam neo więc nie mogę sprawdzić czy działa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llawicki Napisano Marzec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2005 PANOWIE I PANIE !! Ja to rozwiązałem w sposób nakorzystniejszy !! Kompilacja nowego jajka 2.6.10 !! I wszystko działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi