extrm Napisano Październik 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2012 Witam was mam pewien problem po przejściu z Linux Mint na Fedora 17 z środowiskiem xfce mam pewien problem a mianowicie nie mogę otwierać folderów/katalogów jako root chyba że jeszcze nie znalazłem no i kolejny problem jak mam zainstalowane xampp w /opt/lampp to tu chciał bym mieć dostęp roota aby móc edytować pliki na bierząco a nie np. su -c "mcedit /katalog/plik.php" czy ktoś wie jak to uruchomić inaczej niż poprzez konsole ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2012 Hmm... inaczej niz przez konsole tzn. jak? mcedit jest konsolowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
extrm Napisano Październik 11, 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2012 wiem mi chodzi o to czy da sie np otworzyc okno roota w menadzeru plików tak jak jest w mincie np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 11, 2012 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2012 http://www.liberiangeek.net/2010/06/how-to-launch-nautilus-programs-as-root-in-fedora-linux/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi