Skocz do zawartości

Gnome Shell Wyszukiwanie Plików Google Docs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Z ciekawości nagrałem sobie live-dvd ubuntu 12.10 i jedna bardzo fajna opcja przykuła moją uwagę. Mianowicie po ustawieniu swojego konta google w ustawieniach (odpowiednik u nas "konta online") od razu w dashu (u nas po najechaniu kursorem na "podgląd") można nie tylko wyszukiwać aplikacje ale również pliki z google docs. Moim zdaniem jest to świetna sprawa.

Od razu zrobiłem restart, odpaliłem swoją F17, odnalazłem wyżej wspomnianą aplikację "konta online" i wprowadziłem swoje dane. Wszedłem w podgląd i wpisuję nazwę pliku - cisza. Inny plik - cisza. Wszedłem w program "dokumenty" i tam pojawiły się 4 pliki z google docs i te pliki które się pojawiły mogę wyszukać teraz i otworzyć. Ale gdzie reszta?

Myślę że to by była bardzo przydatna opcja, którą warto się zainteresować. Nie wiem czy zrobiłem coś źle że widzę 4 wybrane losowo pliki?

Może macie już to ustawione, albo też Was ciekawi jak to można zrobić:)

PS. Gdyby ktoś chciał zobaczyć jak to fajnie działa to zachęcam do pobrania ubuntu i sprawdzenia. Niestety nie poszli o wiele dalej (to moje zdanie) i nie nastąpiła zmiana na lepsze (wiem, nie powinienem oceniać gdyż nie pracuję na tym systemie).