andrew Napisano Luty 28, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2013 Jeśli nie ma opcji wyłączania w biosie to na pewno to optimus. Przy korzystaniu z karty nvidii, karta intela jest również wykorzystywana - to właśnie technologia nvidia optimus. Jeśli chcesz spróbować z obsługą nvidia optimus pod linuksem to tutaj masz gotowe rozwiązanie (instalacja z repozytorium, więc bardzo wygodna): http://techies.ncsu.edu/wiki/bumblebee Sam posiadam jednego SAMSUNGA z Nvidia Optimus, kiedyś próbowałem "ręcznej" kompilacji wszystkich potrzebnych aplikacji i muszę powiedzieć, że jakoś to działało, choć wymagało dużego nakładu pracy i dostosowania aplikacji pod Fedorę. Z braku czasu to zarzuciłem i pozostałem tylko na dezaktywowaniu Nvidii pod linuxem w celu oszczędzania baterii (bbswitch). Ja się zdecydujesz spróbować to koniecznie pochwal się wynikami. Powodzenia, andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmarekz Napisano Marzec 3, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 3, 2013 Witam Powstrzyam się z tą instalacją. Dośc już mam ponownego instalowania systemu Skoro jak piszecie, że bateria słabiej trzyma to dziękuje i tak bez tego pod Windą trzyma mi ok 3 godzin pracy a pod Fedorą do 2 i to jak mało pracuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi