Jasiek_M Napisano Luty 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2013 Hej, kiedyś już miałem taki problem ale nie pamiętam jak sobie z nim poradziłem.... Mianowicie przy próbie kompilacji kodu wyskakuje błąd: sh: /home/Jasiek/Pulpit/Untitled1: Brak dostępu Jak widać plik jest na pulpicie więc nie mam pojęcia czemu program mógłby nie mieć do niego dostępu Pozdrawiam J.M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Luty 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Luty 26, 2013 Albo pliku nie ma, albo kompilator nie ma uprawnień, względnie SELinux blokuje. Wydaje mi się że kompilator powinien działać z Twomi uprawnieniami ale może to jest jakieś bardziej skomplikowane. Sprawdź uprawnienia ll -Z /home/Jasiek/Pulpit/Untitled1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magda123 Napisano Czerwiec 2, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2013 Albo pliku nie ma, albo kompilator nie ma uprawnień, względnie SELinux blokuje. Wydaje mi się że kompilator powinien działać z Twomi uprawnieniami ale może to jest jakieś bardziej skomplikowane. Sprawdź uprawnienia ll -Z /home/Jasiek/Pulpit/Untitled1 Witam Mnie takze wydaje się, że powinieneś sprawdzić uprawnienia...Chociaż jak podajesz masz ich prawdopodobnie wystarczającą ilość .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi