Andrzej Orkan Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Ściągnąłem plugin rmxmms dla XMMS (odtwarzanie plikow i strumieni Real Media w XMMS) w wersji do skompilowania. ./configure wyświetla mi, że nie mam zainstalowanego glib w wersji > 1.2.2 a ja mam 2.0! Do tego nie może znaleźć pliku glib-config: (...w trakcie ./configure...) checking for glib-config... no checking for GLIB - version >= 1.2.2... no *** The glib-config script installed by GLIB could not be found *** If GLIB was installed in PREFIX, make sure PREFIX/bin is in *** your path, or set the GLIB_CONFIG environment variable to the *** full path to glib-config. Mam zainstalowane glib w wersji 2.0, ale fakt - pliku glib-config ani GLIB-CONFIG nigdzie nie ma. Jak ominąć ten problem? Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 olej xmms`a !!!!!!! Beep Media Player !!!!!!!!! [czyli xmms na gtk+2 + kilka innych bajerów] tutaj a jak nie to amaroK [jedyny K który toleruje] ----------------------- GNOME na zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Grudzień 2, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Dziex za info. Ale mam pytania: Czy ten Beep Media Player łyka strumienie audio ShoutCast (te, które są dla WinAmpa), to samo a propos amaroK-a. Bardzo mi na tym zależy. I czy oczywiście oba łykają Real Media. Pozdrawiam i licze na re: Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Czy ten Beep Media Player łyka strumienie audio ShoutCast (te, które są dla WinAmpa), to samo a propos amaroK-a. Bardzo mi na tym zależy. I czy oczywiście oba łykają Real Media. nie korzystam z ShoutCast, ale powinna być do BMP do tego jakaś wytczka, amaroK [mój 1.0.2] też nie, ale musisz sprawdzić 1.1 [może osdługuje] a rm? też nie korzystam. do BMP może być plugin, i jest też coś jak HelixPlayer - on obsługuje rm natywnie. hejka [i dziękuje za pozdro] -------------- i kolejny dobry uczynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Grudzień 2, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Dzieki spoko, ale ja przecież właśnie chce słuchać Radia poprzez Suthcast (BMP to obsługuje bo BMP to przecież tylko prymitywna nakładka na XMMS). Ale zależało mi przede wszystkim na Real Media. Dzieki za pomoc, ale myślałem, że BMP to jakiś konstruktywny pomysł. Gorrrąco pozdrawiam. Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Grudzień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2004 Mam zainstalowane glib w wersji 2.0, ale fakt - pliku glib-config an sprawdz czy masz zaisntalowanego glib-devel glib2-devel glibc-devel-2.3.3-74 glib-devel-1.2.10-15 checking for GLIB - version >= 1.2.2... no wedlug tego, to chodzi o tego glib-devel w wersji wiekszej lub rownej 1.2.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Grudzień 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 Jesteś fantastyczny! O to mi chodziło! Działa jak marzenie ))) Co prawda pluł się potem że brakuje mu GTK ale rozwiązanie było analogiczne. Dobrze, że jesteś, mynus. pozdrooovkas. Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 >= Matematyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi