Kunio Napisano Marzec 25, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2013 Witam, mam problem. Wczoraj zainstalowałem sobie Fedore 18 ( nie pierwszy raz ) i sie okazało, że zapomniałem zaznaczyć Polski przy instalacji, wiecie jak można to nadrobić aby cały system był po polsku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2013 system-config-language Poza tym w zależności od desktopu z jakiego korzystasz mogą być potrzebne dodatkowe paczki z językowe np. man-pages-pl kde-l10n-pl itp Na przyszłość pofatyguj się i przeszukaj forum np. w Google wpisz tak "site:forum.fedora.pl polski". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kunio Napisano Marzec 25, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2013 " system-config-language " nie działa, próbowałem wszystkiego co jest na forum i nic ;/ mam KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kunio Napisano Marzec 25, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2013 Dobra, trzeba było zainstalować pakiet " system-config-language" Teraz przy wybraniu Polskiego wyskakuje komunikat : " No Group named polish-support exists: Do you still want to install language without proper support? " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2013 Może 3. od góry → http://lmgtfy.com/?q=site%3Aforum.fedora.pl+polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kunio Napisano Marzec 25, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2013 Sam sobie poradziłem ;PAby zainstalować " kde-l10n-Polish " musiałem usunąć " plasm_applet_printmanager.mo" po czym znów to zainstalować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrus Napisano Maj 14, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2013 Witam. Ja także mam problem z polonizacją Fedory 18 (KDE 4.9). Zainstalowana na VirtualBoxie 4.2, podczas instalacji wybrano język polski (i cała instalacja przebiegła w tym języku). W System Settings > Locale ustawione w zakładkach Country: System Country (Poland) [było też i samo Poland], natomiast w Languages dostępne jedynie American English. Zainstalowane: system-config-language, kde-l10n-Polish, kde-i18n-Polish.W system-config-language ustawiony język polski. Wynik: jedynie minimalna polonizacja. Jest to mój pierwszy kontakt z Fedorą. W większości rad pojawia się kde-l10n-Polish/kde-i18n-Polish, ale wygląda na to, że chyba nie do końca u mnie to działa Korzystałem wcześniej zapoznawczo z Ubuntu i Debiana, ale nie miałem tam takich problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendzio Napisano Maj 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2013 Mam taki sam problem, pomoże ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 23, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 23, 2013 Mam taki sam problem, pomoże ktoś?A co sprawdziłeś z porad w tym wątku? Jaki desktop? Też masz KDE? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendzio Napisano Maj 24, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2013 Tak kde,wypróbowałem wszystkie i spolszczyło tylko elementarnie,prawie nic kraj wybrany niby polska, ale brak języka polskiego w tych całych ustawieniach tylko amerykański.Przed instalcją wybierałem język polski i kraj polska ale brak języka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrus Napisano Maj 29, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2013 Nie przewalczyłem tego. Z uwagi na to, że jestem zupełnie początkującym — podarowałem sobie Wróciłem do Debiana. Spolszczenie i inne pierdólki zrobiłem w nim bez problemu, w kilka chwil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi