Skocz do zawartości

Fedora 18 - Po Polsku

Kunio

Rekomendowane odpowiedzi

system-config-language

Poza tym w zależności od desktopu z jakiego korzystasz mogą być potrzebne dodatkowe paczki z językowe np. man-pages-pl kde-l10n-pl itp

Na przyszłość pofatyguj się i przeszukaj forum np. w Google wpisz tak "site:forum.fedora.pl polski".

• 1 month later...

Witam.

Ja także mam problem z polonizacją Fedory 18 (KDE 4.9).

Zainstalowana na VirtualBoxie 4.2, podczas instalacji wybrano język polski (i cała instalacja przebiegła w tym języku).

W System Settings > Locale ustawione w zakładkach Country: System Country (Poland) [było też i samo Poland], natomiast w Languages dostępne jedynie American English.

Zainstalowane: system-config-language, kde-l10n-Polish, kde-i18n-Polish.
W system-config-language ustawiony język polski.

Wynik: jedynie minimalna polonizacja.

Jest to mój pierwszy kontakt z Fedorą. W większości rad pojawia się kde-l10n-Polish/kde-i18n-Polish, ale wygląda na to, że chyba nie do końca u mnie to działa :(

Korzystałem wcześniej zapoznawczo z Ubuntu i Debiana, ale nie miałem tam takich problemów :huh:

• 2 weeks later...

Tak kde,wypróbowałem wszystkie i spolszczyło tylko elementarnie,prawie nic kraj wybrany niby polska, ale brak języka polskiego w tych całych ustawieniach tylko amerykański.Przed instalcją wybierałem język polski i kraj polska ale brak języka.