Jump to content
Sign in to follow this  
antioch

Nie Powodzenie Przy Instalacji Pakietu Avg2013Flx-R3110-A6015.i386.rpm.

Recommended Posts


Używam fedory 17 64Bit. Planowałem zainstalować avg antywirusa z pakietu rpm o nazwie avg2013flx-r3110-a6015.i386.rpm. Niestety kiedy próbowałem zainstalować ten plik po raz pierwszy pojawił się problem z dostawą prądu i instalacja została przerwana i nie dokończona. Kiedy po raz kolejny próbowałem zainstalować ten program wtedy również skończyło się to niepowodzeniem, gdyż instalator twierdzi, że plik jest już zainstalowany, a niestety
pliku nie znalazłem. Polecenie rpm i -q zwraca że pakiet avg2013flx-r3110-a6015.i386.rpm nie jest zainstalowany polecenie rpm -e daje ten sam rezultat. Jak mogę naprawić pojawiający się błąd i zainstalować ten pakiet poprawnie? Pozdrawiam Antioch.
:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź

rpm -qa | grep avg2013
Jeśli usuwasz pakiety za pomocą rpm -e to nie podajesz pełnej nazwy paczki (avg2013flx-r3110-a6015.i386.rpm) tylko nazwę programu, który dostarcza (avg2013flx-r3110-a6015). Jeszcze lepiej jeśli usuwać yumem:
yum erase avg2013\*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...