Kunio Napisano Maj 26, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2013 Witam, mam problem z zainstalowaniem przeglądarki SRWare Iron ( niemieckiej firmy ).Czytałem mnóstwo postów na przeróżnych forach i jakoś nie moge sobie poradzić z tym problemem, dlatego piszę tutaj.Przy instalowaniu wyskakuje błąd :Mam fedore 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2man Napisano Czerwiec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 10, 2013 Jest wyraźnie napisane że musisz mieć zainstalowane w systemie libbz2.so oraz libudev.so. Soją drogą nie wiem jak możesz nie mieć tego zainstalowanego. Prawdopodobnie masz te biblioteki tylko bez lub z inną cyferką na końcu. Czyli sprawdź czy masz je zainstalowane, jeśli nie to zainstaluj jeśli masz to pewnie musisz zrobić link symboliczny z odpowiednią nazwą. PS polecam używać yum z konsoli lub dnf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kunio Napisano Czerwiec 12, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2013 Mam już je zainstalowane, sprawdzałem w konsoli to nawet nazwy się zgadzają.Więc nie wiem w czym leży problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Czerwiec 12, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 12, 2013 Generalnie mogą być trzy problemy: -biblioteka ma ciut inną nazwę pod Fedorą -zbyt nowa/stara wersja biblioteki -umiejscowienie biblioteki- RPM szuka jej w złym miejscu Rozwiązaniem twojego problemu jest dorobienie linka symbolicznego z właściwą nazwa, we właściwym miejscu, do właściwej biblioteki. I żeby trochę pozrzędzić - problem jak zwykle wynika z idiotycznego podejścia do sprawy twórców dystrybucji(wszystkich). Nie ma żadnego standardu na tym polu, każdy trzyma co gdzie chce,według własnego widzimisię, a później rodzą się takie problemy. Jak Linux ma być przyjazny dla ZU?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi