JanuszWo Napisano Czerwiec 30, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Witam! Mam fedorę 17. Przymierzam się doinstalacji fedory 19, gdy tylko się pojawi. Wcześniej chciałbymspytać. Po pierwsze. Jak podłączyć dosystemu dodatkowe dyski. To znaczy fizyczne, z już istniejącymidanymi, tak, żeby mieć do nich dostęp jako user. Są to zdjęcia,pliki iso płyt. Czy jest to możliwe w czasie instalacji? Obecniemam problem z takim dyskiem, który dodałem ręcznie do fstab.Wywala się przy nim colord, krzyczy selinux. Po drugie. Jak mam traktowaćzewnętrzne dyski usb sformatowane na ext4? Obecnie wywala się przynich (dyski, pendrivy) colord, krzyczy selinux. Co robię nie tak?Opisane wyżej problemy mam z kde. Pod gnome system działa ok. Pozdrawiam - JanuszWo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Czerwiec 30, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2013 Ja podczas instalacji dodatkowy dysk podłączam jako /rozne i problemów to nie sprawia. Ponoć montowanie dysków w / to nie najlepszy pomysł, zawsze można to zrobić w np. /mnt. Inna opcja to nie robić nic i niech udisks2 załatwi sprawę, można ustawić żeby nie pytał się o hasło. Selinux nie podaje polecenia do naprawy? [Edycja] Nie mam zainstalowanego colord-kde, pendrive montuje się bez problemów. Wydaje mi się że ważniejszy jest tu jednak selinux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi