j-23 Napisano Lipiec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2013 Następujący problem: łączę się przez WiFi w kilku miejscach. Zawsze po pierwszym połączeniu kolejne nawiązywane jest automatycznie. Z jednym wyjątkiem, gdzie połączenie nawiązywane jest dopiero po podaniu hasła do Kwallet. Jak to zmienić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Lipiec 10, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2013 Pobaw się ustawieniami Kwallet tak by trzymał portfel otwarty bo zapewne się zamyka. Tamte, które się łączą bez monitu nie używają szyfrowania hasłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j-23 Napisano Lipiec 10, 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2013 Pobaw się ustawieniami Kwallet tak by trzymał portfel otwarty bo zapewne się zamyka. Tamte, które się łączą bez monitu nie używają szyfrowania hasłem? Hasło do kwallet podaję tylko przy uruchomieniu systemu w obu przypadkach (inne programy np. pocztowy też z tego korzysta). Obie sieci identycznie szyfrowane, obie z hasłem. Szukałem różnic w zapisach obu sieci i zapisach tych sieci w kwallet, ale niczego nie "wymodziłem". Nie zajmowłbym się tym, ale w tej sieci gdzie WiFi czeka na hasło Kwallet, jeśli nie podam go dostatecznie szybko, muszę restartować niektóre programy np.Kadu co jest trochę denerwujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi