markon Napisano Lipiec 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2013 wgrałem fedroę obok windowsa 8. Postępowałem chyba dobrze, tzn nie skasowałem partycji windowsa 8. teraz gruba go nie widać, co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateczek Napisano Lipiec 20, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2013 su fdisk -l na początek bo może nie obok windowsa a zamiast Ps. Kiedyś jak trzeba było ręcznie dodawać windowsa do menu gruba to robiło się to za pomocą takiego wpisu jak niżej (dodać wpis do pliku /bot/grub2/grub.cfg) przy czym msdos1 msdos2 msdos3 - zależało od partycji na której windows stoi. menuentry "Windows" { set root=(hd0,msdos1) chainloader +1 } Dawno już nie trzeba windowsa dodawać samodzielnie więc wklej wynik fdiska czy aby na pewno partycja z windowsem tam jest ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolonija Napisano Lipiec 30, 2013 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 30, 2013 Z instalowaniem to jeszcze nic, ale żeby pozbyć się Liny z dysku to była dla mnie sztuczka magiczna za pierwszym razem (ot taka refleksja ). A jak jest z pojemnością dysku? Ile ma partycja na której masz Linę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi