Sahin Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 WItam Jak w FC3 można zarządzać RPMami. Podobno w kdeutils lub kdeadmin jest to Kpackage ale mam oba te pakiety zainstalowane i nie mogę go znaleść. Istnieje jakiś inny pod KDE :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Grudzień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 Jest wprawdzie system-config-packages, ale działa bardzo kiepsko. Za to yum pod konsolą jest bardzo wygodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 3, 2004 Właśnie chodzi mi o cosik takiego, żebym nie musiał klepać cały czas na klawiaturze bo trochę leniwy jestem Dzięki, sprawdzę tego system-config-packages może nie jest taki zły On potrafi tylko przeglądać pakiety z płytek FC3 a mi chodzi o taki który widzi też pakiety instalowane przeze mnie. Dobra już sam znalazłem program się nazywa atk i na to nakładka Synaptic, bardzo dobry program do robienia update systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris4 Napisano Grudzień 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Dołączam sie do pytania. (_yum'a_ → yuma) ORT można uruchomić w trybie graficznym??? Chodzi mi o to żebym mógł instalowac i odinstalowywać programy nie musząc wpisywać komend w terminalu. Zainstalowałem apt-get z synaptic'em, ale tam moge przeglądać rpm-y, update'ować je z netu ale nie można zainstalować z hdd (_rpm'a_ → RPM-a) ORT oraz go później odinstalować. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Grudzień 7, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 7, 2004 Do Yuma siorbnij to: yumex-0.21-0.tla.1.FC3.noarch.rpm jeśli masz FC3 ale są też do innych z: http://linux.rasmil.dk/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=41&Itemid=41 Ale też z HDD nie zainstalujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi