loloo Napisano Sierpień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2014 Nie jestem pewny czy dobrze wybrałem dział ale mam taki mały problem. Potrzebuję podłączyć monitor zewnętrzny do netbooka ale gdy to robię netbook trohę świruje czy można jakoś zmienić w plikach gdzieś by po podłączeniu zewnętrznego monitora, wbudowany ekran się wyłączał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentat Napisano Sierpień 29, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2014 To raczej ręcznie się przełącza. Chyba każdy komputer przenośny z wyjściem VGA ma odpowiednią kombinację klawiszy (funkcyjny + coś) do przełączania tylko ekran / ekran + wyjście / tylko wyjście. Czy da się to osiągnąć programowo to nie wiem. Pewnie jakieś oprogramowanie producenta musiało by działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leaf15 Napisano Sierpień 30, 2014 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2014 Można za pomocą terminala: xrandr --output LVDS1 --off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi